Giv dig selv og din familie den bedste nytårsgave – start året med ekstra omtanke for blodsukkeret


Før vi fik set os om, blev det 2022, og bag dig har du forhåbentlig en dejlig juleferie med dine kære. For mange af os er julen lig med ekstra nydelse og søde sager, og det går såmænd nok. Hvad der sker imellem nytår og jul betyder mere for din sundhed, end hvad der sker mellem jul og nytår.

Men har du overvejet, om du oplever mere sukkertrang her efter højtiden end du gjorde før? Bliver du oftere sulten, snupper små ’ubetydelige måltider’, svinger energien, humøret? Gør dine børns?

Det er et faktum, at mange af os tager insulinresistens med os efter højtiderne. Insulinresistensen kan starte og vedligeholde en negativ sundhedsspiral – som mange gerne vil skræmme dig med. Men ved du hvad: Heldigvis er det muligt både at lægge sukkertrang og insulinresistens bag sig – hurtigt og effektivt. Det kræver kun en ting: En ny logik!

Vil du stærkt ind i det nye år – enten alene eller sammen med din familie – anbefaler jeg en kompromisløs blodsukkerstabil periode. Eller en kompromisløs genstart, hvis du allerede kender til den kompromisløst blodsukkerstabile periode.

Tager du dine børn med på den fascinerende og motiverende sundhedsrejse, så husk på, at deres evne til at lagre sukker sandsynligvis vil være bedre end din, og at børn og voksne derfor ikke nødvendigvis skal gøre det samme for at være sunde – set med biologiske øjne. Men vid også, at alle, børn som voksne, har brug for samme solide biologiske viden om blodsukkerets betydning for kroppen!

Hjælp kroppen med at lagre sukker

Vil du have svaret på, hvorfor den kompromisløst blodsukkerstabile periode er en rigtig god idé for dig, der er helt almindelig, gennemsnitlig voksen?

Så læs med her:

Det sukker, vi spiser, skal helst lagres, straks det ankommer i blodbanen. Sker det ikke, har man to udfordringer: Man kan mangle hurtig energi til muskelaktivitet og blive ’tung i kroppen’ og – endnu vigtigere – sukker, som ikke lagres, bliver ude i blodårerne, hvor det kan lave ravage eller forværre småskader, som kroppen er ved at reparere. Disse 2 sider af sukkers vej i kroppen er vigtige. Derfor giver det god mening, at kroppen er udstyret med et stort antal processer, som arbejder på at sikre det stabile blodsukker.

Som et ungt, sundt og raskt menneske med gode evner til at lagre sukker, kan man sagtens lytte til råd om at skære ned på sukkeret, erstatte det hvide mel med fuldkornsmel og dermed være lidt sundere her efter jul. Det vil gøre underværker. Alligevel kan det skabe et lærerigt fællesskab, når børn og voksne sammen tager en uge med fokus på at manøvrere uden om alt det sukker vi kender, og alt det sukker, vi ikke kender endnu. Ikke fordi, vi skal skabe små anti-sukker-fanatikere. Kun fordi vores kære børn, skal vide, hvornår de tilvælger sukker, så de kan nyde deres valg!

Hvis man – som et flertal af danske voksne – er i en tilstand, hvor kroppen ikke lagrer sukker optimalt, svarer lidt mådehold med sukker i ugerne efter jul principielt til at efterslukke en ildebrand uden forudgående brandslukning! Med andre ord: Småjusteringer af kulhydratrige fødevarer og nydelsesmidler har meget ringe betydning, hvis din krop er i en tilstand, hvor den ikke lagrer sukker effektivt.

Set med kalorieøjne er det meget fint at nedjustere sukker, men set med biologiske øjne, undlader man at give sig selv en kæmpestor sundhedsgave, hvis man skærer ned, uden først at tage en blodsukkerstabil periode.

Tager man omvendt en periode, hvor kost og bevægelse sikrer et kompromisløst stabilt blodsukker, forbedrer du kroppens evne til at lagre sukker fremover.

Herefter kan justeringen af kulhydraterne til mindre sukker og mere fuldkorn være tilstrækkeligt til at fastholde et stabilt blodsukker. En periode med kompromisløst stabilt blodsukker bør altså være en ligeså naturlig del af danskerens medicinskab, som hovedpinepillen – og du kan få min opdaterede udgave af min guide til en kompromisløs blodsukkerstabil uge her:

Få min opdaterede guide til en blodsukkerstabil periode

Det stabile blodsukker kan reelt have en enorm effekt på ledsmerter, gigtsygdomme, maveirritation, søvnbesvær, koncentrationsevne, overvægt, diabetes, allergier, astma, mm. Det betyder ikke, at sukker er årsag til sygdommene, men at tilstande af højt blodsukker kan fastholde et immunsystem på overarbejde.

Her er de 6 vigtigste grunde til at stabilt blodsukker bør stå i ethvert medicinskab. I hvert fald i din bevidsthed:

 1. Stabilt blodsukker forhindrer at sukkermolekyler binder til tilfældige proteiner i dit kredsløb, så de kommer til at ligne fremmede organismer og holder immunsystemet ’på tåspidserne’.
 2. Stabilt blodsukker forhindrer, at dit immunforsvar overreagerer, og sender forkerte informationer til musklerne.
 3. Stabilt blodsukker sikrer, at dine celler restituerer efter dagens udfordringer.
 4. Stabilt blodsukker sikrer, at din krops evne til at lagre sukker opretholdes og at der er balance mellem fedt og sukkerforbrænding.
 5. Stabilt blodsukker gennem 3 daglige solide hovedmåltider sikrer et stabilt energiniveau og en balanceret appetit.
 6. Stabilt blodsukker forbedrer kroppens evne til at sikre stabilt blodsukker….ja, du læste rigtigt: Stabilt blodsukker skaber stabilt blodsukker!

Du har sikkert hørt masser af historier om medmennesker som har oplevet nærmest mirakellignende tilstande efter de har ’droppet sukkeret’. Det er ikke sikkert, at noget lignende sker for dig og dine kære. Men undlad ikke at give dig selv den rejse og indsigt dit forsøg giver dig. Du kan blive overrasket.

Men bør alle så måle blodsukkeret, så man ved, det er stabilt?

Mennesker med diabetes skal måle blodsukker. Alle andre skal absolut ikke. Vi skal til gengæld lære at mærke det – og forstå det. Alle sammen – børn som voksne. For færdigheder i alle dine muligheder for at stabilisere blodsukker er ligeså vigtige som færdigheder i at færdes i trafikken!

Vi skal have en ’biologisk logik’ fremfor at lægge endnu flere stressende gøremål ind i hverdagen.

Desuden fanger en blodsukkermåling kun glukose. Alle de øvrige monosakkarider er i praksis ‘usynlige’ for måleapparatet. Det er måske af langt større betydning end vi tror, fordi de andre monosakkarider er mere tilbøjelige til at binde til proteiner i vores kredsløb end glukose er. Når du har oplevet 1-2 uger med et kompromisløst stabilt blodsukker opdager du, hvad stabilt blodsukker kan gøre for dig – og hvordan du påvirkes af højt blodsukker.

Nyt foredrag til februar – skynd dig at få dine billetter

Netop de reelle, solide, biologiske færdigheder er på dagsordenen, når jeg allerede til februar tager rundt med mit aktuelle foredrag ”SukkerSmarte Børn”. Her byder jeg ind med aha-oplevelser og inspirerende viden, som du kan bruge til at klæde dig selv og dine børn på til et liv som sukkersmarte og sundhedskompetente livsnydere.

”SukkerSmarte Børn” er med andre ord et foredrag for voksne – som er til gavn for både voksne og børn.

Jeg holder foredraget eksklusivt tre gange i februar 2022 med plads til bare 50 pladser ved hvert foredrag. Skulle myndighedernes covid-anbefalinger forhindre afviklingen, flytter vi arrangementerne – eller du får pengene retur.

Så skynd dig at få dine billet i Århus, Kolding eller Lyngby:

Århus – 1. februar 2022 kl. 17-19 – køb dine billetter her
Kolding – 2. februar 2022 kl. 17-19 – køb dine billetter her
Kgs. Lyngby – 8. februar 2022 kl. 19-21 – køb dine billetter her

I løbet af foredraget får du bl.a.:

 • Dén viden, som både børn og voksne skal have om kroppen (inkl. Sukkers ABC i børnehøjde).
 • Indsigt i den vigtige forskel mellem basiskost, energitilskud og nydelsestilskud.
 • Hjælp til at erstatte løftede pegefingre i ’sundhedsopdragelsen’ med sundhedsfascination – og et indblik i gevinsterne ved at gøre det.
 • Viden om rollen som sundhedsfacilitator for børn og unge – og et indblik i hvordan rollen skifter karakter i løbet af barnets liv.
 • En guide til at lave familiens eller institutionens egen sundhedsstrategi.
 • En forståelse for hvorfor både børn og voksne skal kende forskel på viden, holdninger, følelser og handlinger omkring egen sundhed.
 • En nuanceret forståelse af, hvornår sukker er ren energi – og hvornår det kan svække den syge og den raske krop.

Viden er magt. Så lad os give børnene og hinanden magten til at vælge og til at mestre egen sundhed bedst muligt!

Læs alt om mit nye 6 ugers kursus ’Sundhedens Biologi – online’ her