Biologik Højskole: Sundhedens Biologi

Vil du på Biologik Højskole?

Højskoleopholdet SUNDHEDENS BIOLOGI i sommerferien 2022 og efteråret  2021 var en succes. Samtlige kursister svarede at kurset var ‘fantastisk’ eller ‘rigtig godt’ i evalueringen.

Og det forpligter.

For kursets afvikling og de herlige kursisters feedback pegede i samme retning: Dette kursus har en vigtig plads på den moderne højskole!

Derfor gentages successen på Gram Højskole allerede i september 2022:

Sundhedens Biologi – Uge 36 – Gram Højskole d. 4. – 10. September 2022 –  tilmeld dig uge 36 her.

Prisen for enkeltværelse er kr. 6500 og prisen på et dobbeltværelse er kr. 5000/person.

Vil du med på en uges højskole, hvor du:

 • får din biologiske logik ind på rygraden og forstår din krops biologiske samspil med maden
 • bliver fortrolig med at udvælge og lave rigtig mad, der sikrer et kompromisløst stabilt blodsukker, nydelse og alt andet, din krop behøver
 • opdager og afprøver nye muligheder for træning og pulssnacks, der passer til dig og situationen (bl.a. cirkeltræning, vandreture, yoga)
 • lytter til spændende foredrag
 • laver din egen unikke sundhedsstrategi med afsæt i din viden, dine behov og dine præferencer
 • debatterer folkesundhed, videnskab, sundhed, raskhed, og mad i et større perspektiv
 • oplever hvad der sker med din krop, hvis du vælger at leve blodsukkerstabilt i en uge (og tager måske første skridt ud af diabetes 2, insulinresistens, uønsket overvægt eller inflammatoriske skavanker)
 • tilbringer en uge i rigtig godt, udviklende og berigende højskoleselskab, hvor vi serverer muligheden for at leve kompromisløst blodsukkerstabilt – hvis du vil
 • møder politikere til debat om sundhed og kommer helt tæt på gode danske råvarer
 • får gode oplevelser med sang og samvær
 • nyder smukke, unikke omgivelser og mennesker, mens du lader dig fascinere af sundhedens biologi.

Som kursist er målet, at du opnår fuld forståelse for din krops biologi og dens samspil med maden: Du får med andre ord en ny biologisk logik – biologik – og du opdager hvilke fødevarer, der styrker dig – og hvorfor. På kurset giver vi dig rig mulighed for at vælge en kompromisløs blodsukkerstabil uge sammen med ligesindede. Vi serverer måltider, som giver al den næring og tilfredsstillelse, kroppen har brug for uden at medføre en blodsukkerstigning. Dvs. måltider med grøntsagsrig, uforarbejdet og velsmagende mad uden tilsat mel og sukker.

Du får oplevelser i naturen, historiens vingesus, herlige omgivelser på en smuk højskole i smukke, arkitektoniske og historiske bygninger.

Du kan vælge at bruge opholdet som et sundhedsrefugium hele vejen rundt – eller som en udvidelse af din horisont om sundhed.

Din nye viden bliver til færdigheder igennem ugen: Der kommer tips, tricks og køreplaner til at omsætte din nye biologiske viden til almindelige gøremål i hverdagen, hjælp til at analysere varedeklarationer, så du ikke bliver snydt til at spise mad, der kan fastholde sygdomsprocesser, inspiration til forskellige måder at træne på og et nyt simpelt syn på mad og krop, så du aldrig mere er i tvivl om hvad der er rigtig mad, hvad der er energitilskud – og hvad der er nydelsestilskud.

Kurset byder på rummelig debat om folkesundhed, individuel sundhed, sundhedsuddannelse og sundhedsdannelse. Vi skal debattere system og menneske, og drøfte hvad ville der ske hvis al den viden, vi har om kroppens styrker, blev en del af det offentlige uddannelses- eller sundhedssystem, som derved blev danskernes rollemodel?

Højskolen

Skinnende nye Gram Højskole slår for tredje gang dørene op til Sundhedens Biologi i September 2022. Højskolen har stærke værdier – og sammen vil vi – med dette kursus – lade det kompetente menneske vokse af videnskaben og alt det, kroppen og mennesket faktisk kan (når vi ikke står i vejen).

Højskolen består af herlige, handlekraftige mennesker med kant, kærlighed og karakter. Den giver inspirerende omgivelser, moderne uddannelseskøkken, smuk natur, træningsfaciliteter til alle niveauer – og så er der i alle sammenhænge højt til loftet og et solidt fundament af videnskab, jord, mad og samfund.

Højskolen kan noget af det, jeg synes vi savner allermest i Danmark i dag: Skabe rammer for den nuancerede respektfulde debat, hvor vi kan være uenige uden at være uvenner.

Hvem er højskoleopholdet for

Et højskoleophold er for alle! Dette ophold særligt til alle, der interesserer sig for egen, familiens, eller danske borgeres sundhed. Opholdet rummer muligheder for dig, der aldrig har trænet og dig, der dyrker elitesport. Det er til tykke og tynde, unge, ældre, syge og raske der lever fanatisk sundt, usundt eller alt der imellem. På vores første hold var der også en del sygeplejersker.

Vil du med på næste højskolehold med biologisk logik som den røde tråd gennem masser af ægte højskoleværdier?

Så kan du tilmelde dig direkte på Gram Højskole.

Og jeg siger det bare: Hele holdet på programmet glæder sig vildt til at lave en helt unik højskoleuge med Jer.

Programmet for Sundhedens Biologi i uge 36

Herunder ser du en oversigt over programmet for højskoleugen.

Under det meste af kurset er vi samlet i et fælles hold, men kursisterne inddeles også i 3 mindre grupper, som i løbet af kurset på skift deltager i 3 forskellige workshops:
1 – Måltidssnedkeren – Nanna Hvitved. Her springer du i undervisningskøkkenet med kokken Nanna, som gør det klart for dig, hvordan dine små tricks skaber himmerigsmåltider, du troede hørte hjemme i et gourmetkøkken.
2 – Din træning – Jesper Christensen. Om du aldrig før har trænet eller er elitesportsmand gør personlig træner Jesper en dyd ud af at hjælpe dig med at finde glæden ved den daglige bevægelse og din personlige træning.
3 – Historisk vandring – Carl Holst. Oplev glæden ved vandring. Den sundhedsmæssige værdi ved vandreture er undervurderet. Samtidig krydrer vi vandreturene med historiske fortællinger og hyggesnak.

Der er forbehold for mindre ændringer i programmet, men et er sikkert: Du kan godt glæde dig.

Deltagerne på de første Biologik Højskoler sagde farvel med disse kommentarer til kommende kursister:

‘Det er umuligt ikke at blive begejstret. Stor viden, skøn praksis krydret med sund mad og masser af humor. Kom bare afsted. Nu.’

‘Gør det. Det er en oplevelse for livet. Jeg er nu som bonus smertefri.’

‘Fantastisk at føle sig sund og fri på så få dage – og uden afsavn.’

‘Du vil aldrig fortryde at have taget dette kursus.’

‘At lære noget om biologik betyder at du bliver bedre til selv at sætte kursen for din egen sundhed – og holde den.’

‘ALLE burde vide det her. Glæd dig til din nye fremtid.’

‘Højskolen og biologikken er den perfekte kombination.’

‘Energien i hele kurset fortjener alle at opleve.’

‘Kompliceret viden, som pludselig bliver logisk og let.’

‘Glæd dig.’

‘Formidling og fællesskab på dette kursus er i topform.’

‘Kombinationen af videnskab, menneskesyn og debat imens man får praktisk erfaring med den kompromisløse levevis…det bliver ikke bedre.’

‘Kurset er en virkelig god starter på en livsstilsomlægning.’

‘Ny inspiration med masser af viden og erfaring med biologikken.’

‘En samlet helende, berigende og udviklende oplevelse.’

‘Tag en ven med – for du får lyst til at dele oplevelserne og minderne med en anden.’

‘Jeg skal helt sikkert afsted igen.’

Og jeg er dybt taknemmelig for den feedback, og for at jeg fik muligheden for at lave højskole med lige netop jer!