Ud af diabetes 2 – online kursus om diabetes 2 remission & kostråd

Vil du ud af diabetes 2?

Har du diabetes 2 eller er du nervøs for at få det?

Type 2 diabetes kaldes en kronisk sygdom og er karakteriseret ved høje blodsukkerniveauer som følge af insulinresistens. Heldigvis kan diabetes 2 forhindres og håndteres, når du forstår kroppens og madens biologi.

Et fire-ugers online kursus tilbydes for at give dig viden og værktøjer til at forstå og til at bekæmpe tilstanden. Jeg kalder rejsen ‘Ud af diabetes 2’ – men den professionelle betegnelse er ‘diabetes 2 remission’

Kurset giver stor forståelse for din krop og dens reaktioner. Netop forståelsen giver dig tryghed og indflydelse i din egen hverdag. Gennem diabetes 2 kostråd lærer du hvilke fødevarer, der genopbygger kroppens evne til at styre blodsukkeret, og hvilke ingredienser man helst skal undgå. Du får opskrifter, madplaner og hjælp til analyse af varedeklarationer på fødevarerne. Derudover tilbydes vejledning om motion, selvmotivation, fejring af succeser og det bedste samarbejde med lægen. Dette hjælper dig på vejen mod diabetes 2 remission.

Lyder det som noget for dig?

Kurset om diabetes 2 gennemføres online gennem e-mails, videoer og korte artikler. Du kan starte, lige når du vil. Den første uge dækker planlægning og forberedelse, og derefter følger en ’kompromisløs blodsukkerstabil’ uge. Efter en uge, viet til at forstå vigtigheden af ​​tarmbakterierne og nedsat inflammation i genopbygningen af kroppens egen blodsukkerregulering, afsluttes kurset med personlige sundhedsstrategier for din blodsukkerstabile fremtid.

Du får en ny logik, der ruster dig, og gør dig tryg i fødevarejunglen.

Diabetes 2 kurset kan forlænges i yderligere otte uger for endnu mere inspiration. Kurset er velegnet til dig, der har diabetes type 2, eller er bekymret for at få det, til dig, der er insulinresistent eller dig, der allerede har overvundet diabetes 2 diagnosen, men søger motivation til at bevare det gode resultat. Kurset er også til dig, der savner en krop der samarbejder om at nå den vægt, du ønsker, og mere energi i hverdagen. Jeg ser frem til at byde dig velkommen på kurset, og hjælpe dig på vej mod diabetes 2 remission!

Tilmeld Ud af diabetes 2 kursurs

Hvad siger deltagerene om online forløbet?

Alt hvad jeg laver sigter mod at gøre dig til chef i dit eget sundhedsunivers. Det gælder også dette forløb, som du skal være rigtig hjertelig velkommen på.

Forløbet betragter alle deltagere som kompetente mennesker. Så jeg stiller krav til dig, men stiller også både viden, planer og inspiration til rådighed.

Hvad får jeg på kurset om diabetes 2? Inkludere det diabetes 2 kostråd?

 • Fire ugers online forløb, hvor du allerede finder ud af om din krop vil være med
 • Viden, så  du forstår din krop og dens reaktioner
 • Fuld forståelse for hvilke fødevarer der styrker dig – og hvorfor
 • Et nyt simpelt syn på mad, så du aldrig mere er i tvivl om hvad der er rigtig mad og hvad der er nydelsesmidler
 • Kostråd i form af opskrifter og madplaner – som hele familien vil elske
 • Hjælp til at analysere varedeklarationer, så du ikke bliver snydt til at spise mad, der kan fastholde sygdomsprocesser
 • Motivation til god træning og guidance til at sikre, at der er plads til nydelse i din kost
 • Hjælp til at fejre dine succeser og anerkende dig selv – og dit sukkermonster
 • Historier og inspiration fra andre, som har arbejdet sig ud af diabetes 2
 • Klar besked om hvornår du skal være forsigtig
 • Mine bedste råd til det bedste samarbejde med lægen
 • Redskaber til at arbejde med dig selv udenom sociale medier, som ikke er en del af forløbet
 • Og rigtig, rigtig meget mere

Hvad sker der på forløbet?

Du får mails hver anden dag – indimellem hver dag. Disse mails guider dig til videoer, læsestof, opskrifter og huskelister. Du kommer til at rejse rundt mellem Vidensbanken (alt det, du skal vide), Handlingsbanken (tydelige guides til det, du skal gøre) og Inspirationsbanken, hvor du hører om andres veje ud af diabetes 2 og inspireres af mange andre tankevækkende indslag.

Jeg håber, du vil tage godt imod hele vidensbanken, som giver dig fascinerende viden om din krops potentialer. Og selvom viden ikke er garanti for sundhed, er det altså en forudsætning og et vigtigt fundament. Alligevel må jeg give Madbanditten Jane Faerber ret, når hun siger: ‘Man kan altså godt slippe ud af diabetes 2 ved blot at gøre det, du siger man skal.’ Det kan man godt, ja, men det er meget sjovere, når man forstår kroppens reaktioner og effekten af små og store smutveje.

Forløbet indeholder disse fire moduler:

Modul 1: Planlægning og forberedelse

I første uge klæder jeg dig på med alt, du skal vide for at komme godt fra start. Du lærer om vejen ud af diabetes 2 i form af remission, hvad du skal kigge efter når du handler, du lærer hvordan du tilpasser din nye hverdag til et almindeligt familieliv, og du får støtte til at tage den indledende dialog med din læge. Jeg har sammensat 3 videoforedrag, så du kan læne dig tilbage og blive meget klogere på din krop og den mad, der styrker dig. Du kan se videoforedragene igen og igen lige når det passer dig og du beholder adgangen til medlemssitet, efter dine fire uger er gået.

Modul 2: Første kompromisløse sukkerfrie uge

I denne uge starter din første kompromisløse blodsukkerstabile uge. Du lærer at forstå de signaler, din krop sender, du lærer om ’pulssnacks’, om kunstige sødemidler, og hvordan du rejser dig, hvis du falder.

Modul 3: Forstå din tarmflora (og hvorfor den er vigtig at have med på holdet)

Vi fortsætter med den kompromisløse levevis. I denne uge lærer du hvorfor ’kålhydrater’ er så vigtige for din rejse ud af diabetes 2 og du lærer, hvordan du gør din tarmflora til din vigtigste sundhedsallierede.

Modul 4: Bliv klar til en ny hverdag

Når du har gennemført de første fire moduler, ved du, om dette er vejen for dig. I denne uge får du hjælp til at lave din personlige sundhedsstrategi, som er din ledestjerne fremover – både til hverdag og fest.

Beslutter du dig for at fortsætte, kan du udvide med yderligere 8 uger, eller du kan køre videre uden fortsat inspiration.

Diabetes 2 kursus-forløbet koster kr. 1995,-. Når de fire ugers online-forløb er gennemført, beholder du din personlige adgang til al materialet.

Forløbet er udviklet til dig med diabetes 2, der ønsker at arbejde dig ud af sygdommen eller at få en hverdag med færre symptomer og med blodsukkerværdier, der bliver bedre og bedre fremfor højere og højere.

Men alle voksne kan være med hvis de vil lære mere om diabetes 2 remission eller kostråd.

Forløbet er særligt relevant for dig, der:

 • allerede har diabetes 2
 • er insulinresistent eller har prædiabetes
 • har haft diagnosen diabetes 2, fået normalt blodsukker igen og ønsker motivation til at holde fast
 • er overvægtig og hvor overvægten primært har sat sig i maveregionen
 • er træt af at leve i en blodsukkerrutchebane, hvor appetit, vægt, humør og velbefindende drøner op og ned
 • ønsker at være både robust, fleksibel og indflydelsesrig når det gælder din sundhed
 • drømmer om et naturligt forhold til mad og en biologisk logik omkring din egen sundhed

Du får en solid viden om alt det, der påvirker dit blodsukker og du får masser af tips til små ting, der kan hjælpe hverdagen på vej, så du ikke ubevidst skaber blodsukkerstigninger, som du ikke engang nyder.

Du får glæden af at gøre din indflydelse gældende og får mere energi i hverdagen uden at lide afsavn.

Tag med på rejsen mod diabetes 2 remission og bliv klogere på dig selv og din krop

I løbet af fire uger får du viden – masser af viden – som er let at forstå.

Du tager med på sukkers rejse i din krop, og forstår hvad der sker indeni, når vi spiser, sover, træner, er syge, raske, gør ekstreme ting.

Du bliver altså klogere på dig selv, din krop og dens reaktioner, mens du får nye praktiske erfaringer og nye signaler fra kroppen.

Der kommer gentagelser af de vigtigste ting, så din viden udvikler sig til færdigheder igennem forløbet. Der kommer tips, tricks og køreplaner til at omsætte din nye viden til almindelige gøremål i hverdagen.

Og så får du selvfølgelig lækre opskrifter og madplaner, som du direkte kan gå til, mens du løbende bliver mere og mere fortrolig med hvordan du vælger mellem hele verdens udbud af opskrifter, når du kender dine nye råvarefavoritter.

Vejen ud af diabetes 2 kræver en god portion refleksion og motivation.

Hvorfor har jeg lavet forløbet?

Lad mig sige det helt ærligt. For år tilbage sagde jeg klart og tydeligt nej til at lave et online forløb af nogen art. Jeg har skrevet bøger, holder foredrag og i sidste ende er det jo dig, der skal tage teten og bruge din viden, dine holdninger, følelser og handlinger til at arbejde dig målrettet ud af sygdommen med din indre motivation. Hvis din krop vil være med!

For i det lange løb er den indre motivation er det eneste, der holder os på sporet i en verden, der nærmest er designet til at alle udvikler diabetes 2.

Men så er det jo sådan, at man tager et standpunkt indtil man tager et nyt. For jeg indrømmer blankt, at mine læseres feedback har påvirket mig.

’Jeg har brug for hjælp på den lidt længere bane for at kunne indarbejde nye vaner og fastholde dem i hverdagen.’

’Jeg har brug for løbende påmindelser og inspiration, så jeg ikke pludselig havner i de gamle vaner – helt uden at ønske det.’

Point taken.

Da Madbanditten, Jane Faerber, samtidig tilbød at bidrage med opskrifter, madplaner og erfaringer med onlineforløb, begyndte jeg at løbe tør for argumenter mod at lave dette kursus.

Og da det, jeg allerhelst vil, er at hjælpe flest muligt på vej ud af diabetes 2, forhindre at du kommer derind, eller hjælpe til at du bliver ude, når du er nået dertil, var der efterhånden ikke flere udveje:

Tiden var inde til at springe ud i det onlineforløb.

Derfor er et ’Ud af diabetes 2 – online’ forløb nu blevet virkelighed. Og da de første resultater begyndte at komme ind, fortrød jeg,  at jeg ikke lavede forløbet for flere år siden!

Da forløbet sprang ud netop i maj 2019, skyldes det, at jeg netop der løb tør for tålmodighed med det officielle sundhedsdanmark. For i oktober 2018 og i maj 2019 udkom nye konsensus-rapporter fra den amerikanske diabetesassociation (ADA) om kostbehandling af diabetes 2 og prædiabetes. Rapporten var på ingen måder uventet og refererer da også til rigtig meget ældre forskning. Så imens verden endelig flytter sig i den retning, diabetesbiologien skriger efter, er det som om Diabetesforeningen, Diætisterne, Kost- og Ernæringsforbundet og Sundhedsstyrelsen venter på hinanden. Så mens jeg prøvede at få alle parter i dialog, udkom dette forløb til dig, der ikke har tålmodighed til at lade tidskrævende politiske processer fastholde dig i sygdomsprocesser! Vi ved godt, hvad der er bedst for diabetespatienter. Det skal du også vide! Og her på forløber får du meget mere at vide end det!

Og jeg håber af hele mit hjerte, at du får præcis hvad du drømmer om i de næste 4 uger.

Hvad adskiller mit forløb fra de andre?

’Ud af diabetes 2 – online’ med Anette Sams er et forløb med din biologi og dit syn på dig selv og din mad i centrum.

Jeg opfatter dig som et intelligent menneske med præcis den biologi som vi nu engang har. Det kan godt være lidt langhåret at forstå, men du kan godt!

Jeg ønsker ikke at stigmatisere hverken dem der kan, dem der ikke kan eller dem der ikke ønsker prøve at arbejde sig ud af diabetes 2. Men jeg har en livsmission om at alle med diabetes 2 skal tilbydes den viden, jeg mener, de har behov for. Hvis de ønsker den.

Kald det et kørekort til sundhed, et kørekort til sukker eller kald det hvad du vil.

Men forløbet giver dig sundhedsfærdigheder som du kan bruge hvis du ønsker at forstå din krop bedre, hvis du ønsker en sundere – og forhåbentlig diabetesfri – hverdag.

Vigtigt – til dig, der tager medicin!

En kostændring, som den vi anbefaler i forløbet, kan have en stor positiv betydning for din krop. Du kan forvente, at dit blodsukker og dit blodtryk vil falde markant indenfor de første dage eller uger hvorfor der oftest opstår et behov for at din diabetes 2-medicin og din blodtryksmedicin skal nedjusteres. Vi beskriver dette grundigt i forløbet og vi lægger stor vægt på vigtigheden af det gode samarbejde med din læge undervejs.

Forløbet her er ikke og skal ikke opfattes som medicinsk rådgivning. Forløbet kan ikke stå i stedet for det samarbejde, du har med din læge eller andet sundhedspersonale med indblik i netop din helbredshistorik.