Ud af diabetes 2

Ud af diabetes 2 er det 21. århundredes mest ambitiøse bog.

Den er skrevet for at knække en eksplosiv vækst i antallet af danskere med type 2 diabetes, der – efter sigende – hastigt nærmer sig 500.000. UD AF DIABETES 2 er skrevet i fascination af den kompetente menneskekrop og med respekt for menneskets behov for mening med det, det gør.

Bogen kan købes i alle andets boghandlere, online hos Gucca eller Saxo.

I bogen får du:

  • Opgør med myten om, at diabetes 2 altid er en kronisk sygdom.
  • En grundig indføring i sukkers samspil med de vigtigste celler i kroppen – sukkers ABC.
  • Overblik over tre metoder til frihed for diabetes 2.
  • En komplet forståelse af alt det, der hjælper dig med at holde dit blodsukker stabilt.
  • Biologisk viden og en praktisk køreplan til at erstatte kroniske sygdomsprocesser med selvforstærkende sundhedsprocesser.
  • Præcis og kompromisløs guide til den optimale livsstil for dig, der ønsker at blive eks-diabetiker eller dig, der gerne vil forebygge diabetes 2.
  • 50 kompromisløse opskrifter på de lækreste retter, der forkæler din krop og dine sanser hele vejen ud af diabetes 2.
  • Skemaer, så du let planlægger dine kompromisløse uger og følger med i, at du bliver rask.

Følger du bogens anvisninger, vil du slippe for diabetes 2 eller nedsætte symptomerne mens ledsmerter, træthed og inflammationstilstande aftager.

Vejen ud af diabetes 2 skal være en gastronomisk forkælelse uden afsavn. Derfor er det tidligere michelinkok Thomas Rode, der har bidraget med opskrifter til bogen. Og ja, du kan bande på at Rode kan lave retter med masser af grøntsager og kål!

Bogen har forord af professor Oluf Borbye Petersen og speciallæge Allan A. Vaag og indeholder desuden fire unikke historier om fire helt almindelige danskeres vej mod frihed for diabetes 2.

UD AF DIABETES 2 udkom hos Gyldendal 30. august 2018 og er nu ude i 3 oplag.
Bogen fås hos din lokale boghandler, bestilles hos Saxo eller alle andre net-boghandlere – eller direkte hos Gyldendal.

Kursus

Bogudgivelsen blev ledsaget af et nyt kursus, som jeg har valgt at gentage et par gange om året. Du kan læse om kurset her:

UD AF DIABETES 2 – tør du prøve (4 timers kursus)

Forord af Professor Oluf Borbye Pedersen

Videnskab – hvad skal vi med den? Vi bliver ofte blot forvirret på et højere plan, når forskere melder ud. Den ene dag hører man det ene. Den næste dag noget andet.

Ja, sådan kan videnskab og viden opfattes. Aktuel viden inden for et bestemt område er nemlig ikke ensbetydende med absolutte sandheder med uendelig levetid. Den er i virkeligheden kun, hvad vi ved lige nu. Videnskab i alle dens utallige områder er altid på vej. På vej til ny og dybere indsigt. Men det betyder ikke, at aktuel viden er ubrugelig.

Når det gælder folkesygdommen type 2 diabetes, er vores viden, om hvordan sygdommen kan opstå, behandles og tilbagedrives, vokset kolossalt meget inden for de seneste få år.

Type 2 diabetes er et resultat af et uheldigt samspil af arvelig sårbarhed og den måde livet bruges på, inklusive mad-, tobak- og motionsvaner. Oftest behandles sygdommen med instruktion om ændret levevis, der suppleres med en række lægemidler for at holde vægt, blodsukker, blodfedt, blodtryk og blodplader så normale som muligt.

Fravalg af usund mad og tobak og tilvalg af mere fysisk aktivitet sammen med en række lægemidler, der korrigerer de fleste af kroppens ubalancer, har vist at kunne forlænge det gode liv med type 2 diabetes uden nytilkomne organskader med 7-8 år.

Men forskningen har også vist, at det i de tidlige faser af type 2 diabetes og overvægt, er muligt helt at slippe af med sygdommen.

Forfatteren bag denne bog har modet og evnerne til på en fængende måde at formidle netop den aktuelle viden om, hvordan man vrider sig fri af type 2 diabetes. Hun har samlet og vurderet den aktuelle videnskabelige indsigt, om hvordan type 2 diabetes kan tæmmes og i nogle tilfælde drives helt tilbage til et puppestadie, så den ikke længere er ødelæggende for helbredet.

Bogen er et brillant eksempel på, hvorledes ny og aktuel viden trods dens begrænsninger kan videregives og bruges i det virkelige liv og på måder, så læseren uundgåeligt får aktiveret sin motivation og vilje til at give diabetessygdommen det nødvendige modspil.

Bogen skal ikke samle støv på reolen. Den skal læses og bruges konsekvent i hverdagen. Viden og inspiration fra den skal investeres i det lange og seje træk, så en sund krop kan generobres. En investering, der giver bonus i form af flere år – fyldt af liv, når det er bedst.

Forord af speciallæge Allan A. Vaag

Anette Sams’ bog er drevet af et stærkt personligt og biologisk engagement i forståelsen, forebyggelsen og behandlingen af folkesygdommen type 2 diabetes. Sproget og indholdet i hendes nye bog er gennemsyret af dette, og bogen skal derfor naturligvis også ses i denne sammenhæng.

Det gør ikke indholdet mindre interessant, at Anette Sams’ store viden og engagement i diabetes 2 er formet af et mangeårigt ansættelsesforhold som forsker og leder i en af Danmarks og Skandinaviens største og stolteste virksomheder, Novo Nordisk A/S, hvor netop sygdommen type 2 diabetes udgør det vigtigste forretningsfundament. For er det virkelig rigtigt, at størstedelen af mennesker med type 2 diabetes kan nedsætte symptomer eller blive helbredt for sygdommen ved at spise, motionere og leve sundere? Ja, hverken jeg eller andre diabeteseksperter kan afvise dette forhold, og der er rigtig meget sundhed at vinde for både mennesker med og uden type 2 diabetes ved at leve sundere. Derfor har Anette Sams’ ny bog virkelig værdi.

For det er hævet over enhver tvivl at fysisk aktivitet og grøntsagsrig kost, uden tilskud af raffinerede kulhydrater, kan nedsætte behovet og forbedre virkningen af kroppens eget insulin og dermed sænke blodsukkeret hos mennesker med type 2 diabetes. Det er således mit håb at Anette Sams’ bog kan medvirke til at knække kurven for den alarmerende globale vækst i forekomsten af fedme og type 2 diabetes, og de hermed forbundne komplikationer som f.eks. alt for tidlig død af hjertekarsygdom.

Selvom jeg ikke tror alle samfundets udfordringer med overvægt og type 2 diabetes kan løses med biologisk viden og optimal livsstil, skal du have en stor tak, Anette, fordi du deler ud af din viden og logik og for din kompromisløse tro på, at det enkelte menneskes sundhedsfærdigheder skal bane vejen for et sundere Danmark.

Læs bogen, tag stilling til dens budskaber og husk ikke mindst at tage de mange gode og rigtige livsstilsråd med dig videre i jagten på et sundere, længere og bedre liv.