Ud af diabetes 2 – tør du prøve?

4 timers kursus for mennesker med diabetes 2 – og deres pårørende

Hvem er kurset for

Dig, der har haft type 2 diabetes i alt fra en dag til 30 år og dig der har præ-diabetes (eller insulinresistens). Tag meget gerne din partner eller anden pårørende med. Kurset er også velegnet til mennesker med type 1 diabetes, som ønsker en større forståelse af kroppens samspil med det, vi spiser.

Tilmelding

Kgs. Lyngby – tirsdag d. 14. november 2023 kl. 17-21 – Deltag

Pris

Pris kr. 695,- per person (inkl. materialer, ekskl. forplejning)

Baggrund

Her er foredraget til den type 2 diabetiker, der brændende ønsker at gøre alt, hvad han kan for at lægge sin type 2 diagnose bag sig! Dine egne styrker, din kompetente krop og din nye biologiske viden giver dig en ny logik, som faktisk slet ikke er svær at efterleve!

Drømmer du, som mange andre type 2 diabetikere, om at kunne spise sukker ved særlige lejligheder, uden at dit blodsukker ryger på himmelflugt? Og drømmer du om at tage styringen på din diabetes 2 og finde din egen vej til måske at blive eks-diabetiker med nye redskaber og ny viden?

Foredraget kan gøre en enorm forskel for dig med type 2 diabetes, som gerne vil lægge diagnosen bag dig eller se hvor rask du kan blive. Målet er, at du får et godt samarbejde med dit blodsukker, og at det er startskuddet til en fremtid uden diabetes 2. Underviser, phd og forsker, Anette Sams stiller ingen garantier for din diabetesfrihed, men for dig der drømmer om en fremtid uden diabetes, spørger hun: Hvorfor ikke få den væsentligste viden før du beslutter, om du tør prøve. Det kan være små afvigelser, som du ikke engang nyder, der kan forhindre dig i at nå det mål, som er meget tæt på. Med den rigtige viden som motivationsfaktor kan en fremtid uden diabetessymptomer måske også blive dig!

Anettes mission er at give både meningsfuld viden og redskaber til det bedste forsøg på at sætte type 2 diabetes på stand-by. Hun tager sine kursusdeltagere med på en rejse ind i deres egen kompetente krop. Deltagerne får forklaringerne på, hvordan type 2 diabetes påvirker kroppen, og hvordan man med simple justeringer kan sætte gang i positive sundhedsspiraler – frem for ubevidst at holde kroppen fastlåst i en situation, der vedligeholder diabetes 2 og det vi kalder insulinresistens. Motivationen starter indefra, når du mærker, at din nye indsigt skaber hurtige ændringer samtidig med at dit energi niveau stiger.

Foredraget, som undervejs byder på nærværende øvelser og forsøg, giver dig den viden og de værktøjer, du har brug for, hvis du vil forstå din krop og arbejde på at blive endnu en eks-diabetiker.

I løbet af kurset får du

  • Overblik over flere metoder til frihed for diabetes 2
  • Træning i at forstå forskellige kost- og træningstypers betydning for en type 2 diabetiker, herunder en grundig indføring i sukkers samspil med de vigtigste celler i kroppen.
  • Gennemgang af de mange mulige livsstile for en type 2 diabetiker, der vil forsøge at lægge diabetes 2 bag sig.
  • En klar forståelse af, hvornår sukker er ren energi, og hvornår det er direkte gift for kroppen.
  • En forståelse for, hvordan overgangen mellem prædiabetes, diabetes 2 og eks-diabetes er flydende, og hvilke handlinger, som er relevante for dem, der vil forsøge at vriste sig ud af sygdommen.
  • Et overblik over sundhedsfakta og myter om bl.a. kulhydrater i kosten.
  • En komplet forståelse af alle de væsentligste metoder til at holde et stabilt blodsukker.
  • En oversigt, et sæt kostråd og en indkøbsguide, man kan anvende, hvis man vælger at kaste sig ud i projektet i godt samarbejde med lægen og resten af det etablerede sundhedssystem.
  • En guide til at lave din personlige sukkerstrategi, så du har en køreplan for hvilke fristelser du til- og fravælger på din vej.
  • Rabat på min nye sundhedsforløb ‘Ud af diabetes 2 – online’ og på bogen ‘Ud af diabetes 2’.

Det sagde tidligere kursister

‘Jeg har aldrig haft det bedre. Havde nogle fortalt mig dette tidligere, havde jeg prøvet det for 30 år siden. For jeg var slet ikke klar over at kosten kunne betyde så meget – og da slet ikke, at det hænger så logisk sammen rent fagligt. Tænk at man skal gå og føle sig alternativ, når man træffer dette valg. Det ser mærkeligt ud, når man pludselig står på denne side.’

‘Tak for dig, din viden og din holdning til tingene. Jeg er medicinfri – og det er kun fordi jeg tænker anderledes. Jeg har aldrig ønsket mig at være type 2 diabetiker.’

‘Lidt forstoppelse og træthed i den første uge er nu erstattet med energi, medicinfrihed – og taknemmelighed.’

‘Det er sgu da hårdt i starten, Anette, men den forandring der sker er det hele værd.’

‘Jeg vil rigtig gerne sige tak til dig, for den viden du har givet mig. Nu er det muligt selv at bestemme hvilken vej jeg skal gå – og jeg foretrækker helt klart det grønne kort! Jeg er stor fan af din BIOLOGIK og dine KÅLHYDRATER – og deler min begejstring med alle jeg kender. For alle skal have muligheden for selv at vælge sundhedsrute.’