Sundhedens Biologi – online

Vil du have den vigtigste viden om din krops biologi og de sundhedspotentialer, vi meget ofte kan udnytte, når vi lever på en måde, der fremmer insulinfølsomheden?

Døjer du med en følelse af, at kroppen ikke samarbejder? At du mangler energi, mens appetitten og vægten alligevel går den gale vej?

Er du nysgerrig på din krops reaktioner, eller drømmer du om at se, hvor godt du kan få det, hvis du gør alt det bedste for kroppen i en periode?

Føler du dig indimellem forvirret over de råd, der verserer om kost og motion til børn, unge, voksne, ældre, syge, raske, aktive eller inaktive?

Så er den gode nyhed, at din viden og nye logik om kroppens biologi og fænomenet insulinresistens, giver dig sundhedsselvtillid, lethed – og magten til at mestre din og familiens sundhed.

For vi skal alle vide det samme, men kan ofte gøre noget forskelligt!

Det er biologisk logik. Det er biologik!

Lyder det som noget for dig?

Så tilmeld dig – og få adgang til de spændende videoforedrag, du kan se igen og igen.
Når du har haft tid til at orientere dig på kursussiden, klikker du ‘fortsæt kurset’ i din velkomstmail, hvorefter du i de kommende 6 uger trygt guides igennem biologisk viden og får det store overblik og inspiration, der giver dig magten over din sundhed.

Du kan når som helst sætte forløbet på ‘pause’ i bunden af din velkomstmail, og du kan genstarte, lige når det passer dig.

Bogen KÅLHYDRATER er en del af forløbet til dig, der ønsker at lade dig inspirere af mine madplaner og Jane Faerbers skønne opskrifter.

Har du lyst at skære ned på kødet og leve plantebaseret på den blodsukkerstabile måde, kan du i stedet anvende bogen VEGANSKE KÅLHYDRATER.

Du kan købe bogen allerede nu, så du er klar, når kurset åbner for tilmelding.

Hvad får jeg?

På kurset får du både en uddannelse i kroppens vigtigste medfødte sundhedsbiologi, og du får inspiration og værktøj til at bruge det, du lige har lært, til din og familiens sundhed.

Du får:

 • Seks ugers online forløb, hvor du får din biologiske logik ind på rygraden og hurtigt mærker resultater på din krop, som begynder at samarbejde
 • Viden om det biologiske samspil mellem dig og din mad, så du forstår din krop og dens reaktioner, og så du opdager at vi alle skal vide det samme, men ofte gøre noget forskelligt
 • Sundhedsselvtillid og handlekraft
 • Fuld forståelse for alt det, der påvirker din insulinfølsomhed – den blinde vinkel i sundhedsdanmark
 • Fuld forståelse for hvilke fødevarer der styrker dig – og hvorfor
 • Fuld forståelse for hvornår det er bedst at placere måltiderne – og hvorfor
 • Et nært kendskab til kroppens vigtigste hormoner og til hvordan de får de bedste arbejdsbetingelser
 • Et nyt simpelt syn på mad, så du aldrig mere er i tvivl om hvad der er rigtig mad, hvad der især er energitilskud og hvad der er nydelsesmidler
 • Opskrifter og madplaner – som hele familien vil elske – til kødspisere, vegetarer og veganere, som du kan lade dig inspirere af de første uger
 • Hjælp til at analysere varedeklarationer, så du ikke bliver snydt til at spise mad, der kan fastholde sygdomsprocesser
 • Motivation til god træning og links til 3 forskellige typer online træning fra 3 af mine favoritter. Alle træningsvideoer kan anvendes hjemme i stuen
 • Guidance til at sikre, at der er plads til nydelse i dit liv, så alle sanser er med på din rejse
 • Hjælp til at fejre dine succeser og anerkende dig selv, din kompetente krop (og måske dit indre sukkermonster)
 • Historier og inspiration fra andre, som ved at forbedre insulinfølsomheden har opnået vægttab, smertefrihed, frihed for diabetes 2, forhøjet blodtryk, autoimmune sygdomme, migræne og meget andet, som den moderne normal kan vedligeholde
 • Klar besked om hvornår du skal være forsigtig
 • Mine bedste råd til det bedste samarbejde med din læge, hvis du er syg
 • Redskaber til at arbejde med dig selv udenom sociale medier, som ikke er en del af forløbet
 • Fokus på din handlekraft, din magt til at mestre egen sundhed – og din kompetente krop
 • Hjælp til at konvertere din viden om din biologi, ydre motivation og viljestyrke til indre motivation
 • Og rigtig, rigtig meget mere

Hvad sker der på forløbet?

Du får mails fra mig 3 gange om ugen. Disse mails guider dig til videoforedrag, videoinspiration, læsestof, opskrifter og simple huskelister. Du kommer til at rejse rundt mellem Vidensbanken (alt det, du skal vide), Handlingsbanken (tydelige oversigter og guides til det, du skal gøre) og Inspirationsbanken, hvor du hører om andres resultater med den levevis, der forbedrer insulinfølsomheden og hvor din hverdag krydres med korte tankevækkende indslag.

Hvis du kender mig, ved du, at lægger vægt på at viden og inspiration går hånd i hånd. For ingen vil gøre hvad andre siger, hvis det ikke giver mening. Derfor er det vigtigt for mig, at det giver mening for dig, så din viden, ydre motivation, og viljestyrke flytter ind og sætter sig til rette som indre motivation!

Forløbet indeholder disse seks moduler til dine 6 uger:

Modul 1: Planlægning og forberedelse – insulinresistens og blodsukker
I første uge klæder jeg dig på med alt, du skal vide for at komme godt fra start. Det handler om dit liv og dine valg – og så handler det om at lære alt om insulinresistens og blodsukker. Du får mine bedste tips til at handle og du lærer hvordan du tilpasser din nye hverdag til dine præferencer og til et almindeligt familieliv.

Jeg har sammensat 3 vigtige videoforedrag til dig, så du kan læne dig tilbage og blive meget klogere på din krop og den mad, der styrker dig. Du kan se videoforedragene igen og igen – lige når det passer dig – og du beholder adgangen til medlemssitet, efter dine seks uger er gået.

Modul 2: Første kompromisløse sukkerfrie uge – og madens biologi
I denne uge starter din første kompromisløse blodsukkerstabile uge. Du lærer at forstå de signaler, din krop sender, du lærer om ’pulssnacks’, om kunstige sødemidler, og hvordan du rejser dig, hvis du falder.

Modul 3: Dine resultater begynder at komme – og musklernes betydningsfulde bevægelse
Vi fortsætter med den kompromisløse levevis og dine første resultater begynder at tikke ind. Forstå dine muskler (og hvorfor yngre og ældre skal vide det samme, men ofte gøre noget forskelligt) og mød nogle af de mest fascinerende hormoner vi har! I denne uge bliver det logisk for dig at musklerne er som batteriet i din el-bil: Der skal lades før der kan bruges, men der er grænser for hvor meget, der kan opbevares.
Mens vi er ved musklerne, holder vi også godt øje med at du får de gode proteiner ind i dit liv. Det gælder både hvis du er veganer, vegetar og kødspiser.

Modul 4: Når biologik bliver din hverdag – og forstå din tarmflora
I denne uge lærer du hvorfor ’kålhydrater’ er så vigtige for alle de sundhedskontakter, vi er født med, Du lærer også, hvordan du gør din tarmflora til din vigtigste sundhedsallierede og hvorfor det betaler sig. Og så forstår du hvorfor du altid ønsker at fordøje det meste af din mad i samarbejde med din tarmflora i stedet for at samarbejde med fødevareindustrien om det.

Modul 5: Sådan bliver din biologik en del af dig – og husk der er forskel på folk
Når du har gennemført de første fire moduler, ved du hvor meget du vil have med fremover. I denne uge får du hjælp til at lave din personlige sundhedsstrategi, som er din ledestjerne fremover – både til hverdag og fest. Den kan altid laves om, men den er vigtigere end du tror.
Det der er vigtigt for dig, er ikke nødvendigvis vigtigt for andre, og derfor skal vi have sikret en god måde at tale om sundhed og nydelse hjemme hos jer. Vi skal huske at voksne vælger selv – og det gør børn også. At have indflydelse på egen situation er det vigtigste vi har!

Modul 6: Nu sidder du i chefstolen for din sundhed
Og det er det helt rigtig sted at sidde. Herfra kan du træffe de vigtigste valg, og du kan se og gense materialet i dit kursus både i denne uge – og når de 6 uger er gennemført.

Hvad koster kurset?

Prisen for Sundhedens Biologi – online bliver kr. 2995,-.
Ønsker du at benytte mine madplaner under kurset, skal du desuden købe bogen KÅLHYDRATER (vejl. pris kr. 225,-) med Jane Faerbers lækre opskrifter!

Når de seks ugers online-forløb er gennemført, beholder du din personlige adgang til al materialet, så du kan bruge det igen og igen og du får mulighed for at deltage gratis på levende onlinemøder.

Velkommen til mit mest omfattende kursus – velkommen i chefstolen for din egen sundhed.

Hvem er forløbet for?

Forløbet er udviklet til dig der vil mærke effekten af det kompromisløst stabile blodsukker og en krop, der samarbejder. Til dig der vil have en krop, der bliver sundere og sundere. Og til dig, der ønsker at forstå din krops sundhedsfunktioner og reaktioner på det, du gør.

Alle voksne kan være med.

Forløbet er særligt relevant for dig, der:

 • er træt af at leve i en blodsukkerrutchebane, hvor appetit, sukkertrang, vægt, energiniveau, humør og velbefindende drøner op og ned
 • er insulinresistent eller har prædiabetes
 • er overvægtig og hvor overvægten primært har sat sig i maveregionen eller dig, der er undervægtig med større omkreds om maven end om hofterne
 • har haft svært ved at komme helt ovenpå igen efter infektionssygdom
 • er fysisk udfordret grundet smerter og/eller sygdom i bevægeapparatet
 • bøvler med fertilitetsproblemer, autoimmune sygdomme, hovedpine, migræne
 • ønsker at være både robust, fleksibel og indflydelsesrig når det gælder din sundhed
 • drømmer om et naturligt forhold til mad og en biologisk logik omkring din egen sundhed
 • har haft diagnosen diabetes 2, fået normalt blodsukker igen og ønsker motivation til at holde fast
 • gerne vil se sundhedsmuligheder fremfor sygdomsudvikling
 • vil skabe et positivt fællesskab om sundheden hjemme hos jer

Du får en solid viden om alt det, der påvirker dit blodsukker og din insulinfølsomhed, og du får masser af tips til små ting, der kan hjælpe hverdagen på vej, så du ikke ubevidst skaber blodsukkerstigninger, som du ikke engang nyder.

Du får glæden af at gøre din indflydelse gældende og får mere energi i hverdagen uden at lide afsavn.

Tag med på rejsen og bliv klogere på dig selv og din krop

I løbet af seks uger får du viden – masser af viden – som er let at forstå.

Du tager med på sukkers rejse i din krop, og forstår hvad der sker indeni, når vi spiser, sover, træner, er syge, raske, gør ekstreme ting.

Du bliver altså klogere på dig selv, din krop og dens reaktioner, mens du får nye praktiske erfaringer og nye signaler fra kroppen.

Der kommer gentagelser af de vigtigste ting, så din viden udvikler sig til færdigheder igennem forløbet. Der kommer tips, tricks og køreplaner til at omsætte din nye viden til almindelige gøremål i hverdagen.

Og så får du selvfølgelig madplaner til de lækre opskrifter fra den nye bog, KÅLHYDRATER. Er du veganer eller vegetar, vil der være gode muligheder for dig også. Det er let at gå til, mens du løbende bliver mere og mere fortrolig med hvordan du spontant vælger mellem hele verdens udbud af opskrifter, når du kender dine nye råvarefavoritter.

Vejen til det stabile blodsukker og en god insulinfølsomhed kræver en god portion refleksion og motivation, og det lover jeg dig at kurset serverer på et sølvfad.

Hvad siger tidligere deltagere?

Med stor og hjertelig tak til mine første modige kursister, vil jeg dele den evaluering, kursisterne har givet Sundhedens Biologi – online.

Overordnet set, hvad synes du om kurset: 

Virkelig godt (100%)

Synes du at kurset har givet værdi for pengene:

Ja (100%)

Hvilke resultater har du opnået:

 • 76% Stabilt blodsukker
 • 89% Vægttab eller mindre taljemål
 • 100% Mere energi
 • 60% Færre smerter
 • 75% Mindre sukkertrang
 • 100% Bedre mæthedsfornemmelse
 • 54% Bedre søvn
 • 64% Mindre oppustet

Er der noget, du savnede på kurset?

Det ville være fedt med endnu flere live-sessioner som den du holdt i februar.

Hvad synes du, er det bedste ved kurset?

Viden! Jeg elsker din formidling!

Tillid til at det kan lade sig gøre, efter fyrre år med mange kulhydratrige måltider – selv om de var hjemmelavede og sunde. Følelsen af at det er rigtigt for mig at nøjes med kålhydrater. Genkendelse af kost- og motionsmønster fra da jeg var ung, hvor vi egentlig spiste og bevægede os efter de her principper, og hvor jeg ikke havde problemer med at holde vægten.

Tillid til at bevægelse/motion/pulssnacks kan få evt. sultfølelse til at forsvinde, og forståelse af hvorfor.

Lyst til at genoptage spisepauser/fasteperioder med genvunden forståelse og tillid.

De regelmæssige mails, der har hjulpet med at holde fokus på omstillingsprocessen.

Spændende og lærerige informationer og videoer. Det er virkelig godt, at man kan springe frem og tilbage imellem indlæggene, og man kan vende tilbage efter kurset ,så man kan genopfriske sin viden.

Jeg er vild med at du kommer med viden, og så er det op til mig selv at bruge og omsætte den viden, så den passer til min måde at leve på.

At det drejer sig om viden, der gør, at man selv kan træffe de rigtige valg uden løftede pegefingre og med respekt for de forskellige holdninger, der er til kost for den enkelte.

Jeg har nydt at læse alt, hvad du har lagt op i vidensbanken, inspirationsbanken og handlingsbanken. Og selv om jeg har læst dine bøger, har det været inspirerende og interessant hele vejen igennem.

Kombinationen af viden, opmuntring, opskrifter og motionsforslag.

At jeg får god viden om en masse ting, som hjælper mig i hverdagen.

At jeg har fået verdens første forklaring på det med kolesterol. Men det er helheden i kurset, jeg er mest vild med.

Al den viden jeg har fået generelt om sundhed! Gid jeg havde fået den for 20 år siden! Og hold op hvor går det hurtigt, når kroppen får lov at slippe for at få mad hele tiden!

Hvorfor har jeg lavet forløbet?

Lad mig sige det helt ærligt. Da jeg lavede forløbet ’Ud af diabetes 2 – online’, var der rigtig mange der skrev til mig, om jeg ikke ville lave et forløb til alle – og til både syge og raske. At man jo slet ikke behøver at have diabetes 2 for at få glæde af den viden og de redskaber, én med diabetes 2 har glæde af. Og skal jeg være tro mod min mission – at sprede biologisk logik til alle, der ønsker den – er tiden inde til at stille dette kursus til rådighed.

Men mit forløb er lavet, så du ikke er passiv nikkedukke, der gør hvad jeg siger. Du motiveres hele tiden til at tænde din egen refleksion, mening og handling. For jeg er så stor tilhænger af, at den indre motivation er det eneste, der virker på den lange bane.

Derfor er et Sundhedens Biologi – online forløb nu blevet virkelighed.
Da resultaterne fra mit første online-forløb Ud af diabetes 2 begyndte at komme ind, fortrød jeg, at jeg ikke lavede forløbet for flere år siden!

Og for ikke at fortryde mere, er det nu, jeg springer ud i dette. Men det støttes samtidig af en tendens i samfundet, som i bund og grund er rigtig god – nemlig nye kostråd, hvor der er meget mere fokus på grøntsager og ’plantebaseret’. Det er der mange gode ting i – og en dårlig: Vi skal kende forskellen på det gode plantebaserede gode og faldgruberne i den plantebaserede kost.

Så nu er det nu!

Og jeg håber af hele mit hjerte, at du får præcis hvad du drømmer om i de næste 6 uger.

Hvad adskiller mit forløb fra de andre?

’Sundhedens Biologi – online’ med Anette Sams er et forløb med din biologi og dit syn på dig selv, din mad og din sundhed i centrum.

Jeg opfatter dig som et kompetent menneske med præcis den biologi som vi nu engang er så heldige at have med os. Det kan godt være lidt langhåret at forstå, men du kan godt! Og jeg har gjort det simpelt og sjovt for dig!

Jeg ønsker ikke at et helt samfund skal holdes i gang for at give os individuelle kostplaner. Hvis mad er en specialistopgave, skal det være dig, der er specialisten. Og jeg har en livsmission om at ingen, der ønsker viden, må gå ned på viden.

Kald det et kørekort til sundhed, et kørekort til sukker eller kald det hvad du vil. Insulinresistens er den blinde vinkel i sundhedsdanmark, som du skal tune ind på, når der er noget, der ikke fungerer.

Men forløbet giver dig sundhedsfærdigheder som er det der sker, når du både har viden og ved hvordan du bedst bruger din viden. Når du forstår din krop, kan i skabe det gode samarbejde. Når du ikke forstår din krop, og blindt følger andres analyse af hvad du bør gøre, ender det med at gå dig på at du er uden indflydelse – og det ender med at du ikke er nær så sund, som du let kan blive.

Og så adskiller kurset sig fra andre på en anden væsentlig parameter: Prisen. Mit kursus koster kr. 2995,- mens de kurser jeg har set, der kommer tættest på, koster kr. 10-20.000,-
Mit kursus er eksklusivt – men ikke eksklusivt til de 5% rigeste.

Jeg håber at den viden, du får her på kurset gør dig sundhedsrobust nu og resten af dit liv.

Vigtigt – til dig, der tager medicin!

Hvis du er en af dem, der gerne vil se effekten af dine sundhedsprioritering i dine blodprøvesvar, anbefaler jeg, du hører din læge, om du kan få målt dit langtidsblodsukker (HbA1C) inden kursusstart.
Ved samme lejlighed foreslår jeg, du orienterer lægen om, at du vil prøve at stabilisere dit blodsukker gennem kosten fremover, og at I drøfter om der er noget af den medicin, du tager, som løbende skal justeres.
En kostændring, som den jeg anbefaler på forløbet, kan have en stor positiv betydning for din krop. Du kan forvente, at dit blodsukker vil falde markant indenfor de første dage og at dit blodtryk vil falde indenfor de første dage eller uger. Derfor opstår der oftest et behov for at eventuel diabetes 2-medicin og blodtryksmedicin skal nedjusteres. Vælger du at tage nogle af principperne med videre i din nye hverdag (det ved jeg, du gør), er der også en god chance for at dit kolesteroltal normaliseres over tid.
Kurset her er en vigtig biologisk uddannelse, udgør ikke og må ikke opfattes som medicinsk rådgivning. Kurset kan ikke stå i stedet for det samarbejde, du har med din læge eller andet sundhedspersonale med indblik i netop din helbredshistorik og eventuelle medicinering.

Hvad siger deltagere på mine andre online forløb?

Alt hvad jeg laver sigter mod at gøre dig til chef i dit eget sundhedsunivers. Det gælder også dette forløb, som du skal være rigtig hjertelig velkommen på.

Forløbet betragter alle deltagere som kompetente mennesker. Så jeg stiller krav til dig, men stiller også både viden, planer og inspiration til rådighed.