SukkerSmarte Børn – levende foredrag

SukkerSmarte Børn er et fascinerende foredrag for alle, der ønsker at klæde sig selv og næste generation på med solide sundhedsfærdigheder til en selvsikker, ubekymret og nydelsesrig færden i fødevarelandskabet. Og til at tage magten over egen sundhed tilbage.

Foredraget afholdes eksklusivt tre gange i februar 2022 og byder også på ny viden og massevis af aha-oplevelser til alle jer, der allerede har oplevet et levende Anette Sams-foredrag. Men denne gang er det vores elskede, kompetente børn, der er i centrum.

Oplev foredraget “SukkerSmarte Børn”
Vil du booke eller vide mere om foredraget “SukkerSmarte børn”, er du meget velkommen til at kontakte foredragsbureauet Athenas for en uforpligtende forespørgsel her

Anette Sams drømmer om, at næste generation vokser op som ubekymrede livsnydere, der er i stand til at færdes trygt, umanipuleret og selvsikkert i fødevarelandskabet, og som præcis ved, hvornår de indtager nydelsesmidler, basiskost og energitilskud. Hun drømmer om børn og unge, som ved, hvordan og hvornår kroppen har brug for hjælp til at holde blodsukkeret stabilt, og hvordan instinkterne nogle gange driver os rundt i manegen. Og så drømmer hun om voksne, som føler sig godt klædt på til at give egne solide sundhedsfærdigheder videre til deres børn – uden løftede pegefingre og med masser af kærlig sundhedsmotivation, -inspiration og -fascination. Det er nemlig vejen til det sundhedsrobuste barn, som tror på og mestrer egen sundhed!

Med Anette Sams nye foredrag ’SukkerSmarte Børn’ vil hun derfor hjælpe alle voksne med at bygge fundamentet til et sundt liv – for sig selv og for næste generation!

Under foredraget, som bl.a. er henvendt til forældre, bedsteforældre og professionelle på børne- og sundhedsområdet, opdaterer eller genopfrisker Anette Sams din viden om sukker og sundhed, for skal du give børn, unge og teenagere det bedste sundhedsfundament, så skal du selvfølgelig have dit eget fundament trygt på plads først. Og når man kan forklare biologien til andre, forstår man biologien.

Du får viden om sukkers vej igennem kroppen og kommer til at forstå, hvordan den er forskellig hos børn og voksne. Du får viden om kostens betydning for blodsukkeret, om blodsukkerets betydning for, hvad du har lyst at spise. Du får viden om forskellige måltidsstrategier til den, der vokser og til den, der ikke gør, om at styre udenom inflammation, overvægt og sygdom – samt et overblik over de oceaner af sundhedsmuligheder, som vi alle bærer rundt på. Samtidig bliver du meget klogere på, hvorfor børn og voksne skal vide det samme om sundhed, biologi og instinkter – men ofte gøre noget forskelligt! På et Anette Sams-foredrag er det viden, der er i højsædet, men du vælger selv, hvad du ønsker at gøre med din nye viden i rygsækken.

Foredraget er desuden spækket med konkrete redskaber, idéer til sjove aktiviteter og viden fra motivationsforskningen, som kan anvendes direkte i hverdagen, når du vil give din sundhedsindsigt videre til børn og unge – og når du vil hjælpe dem med at omsætte denne indsigt til reelle sundhedsfærdigheder, de kan bruge hele livet.

”Indsigt og viden giver frihed til at spise uden bekymringer og en mulighed for at tage personligt ejerskab over egen sundhed. Det fortjener alle – børn som voksne.” – Anette Sams.

I løbet af foredraget får du bl.a.:

  • Dén viden, som både børn og voksne skal have om kroppen (inkl. Sukkers ABC i børnehøjde).
  • Indsigt i den vigtige forskel mellem basiskost, energitilskud og nydelsestilskud.
  • Hjælp til at erstatte løftede pegefingre i ’sundhedsopdragelsen’ med sundhedsfascination – og et indblik i gevinsterne ved at gøre det.
  • Viden om rollen som sundhedsfacilitator for børn og unge – og et indblik i hvordan rollen skifter karakter i løbet af barnets liv.
  • En guide til at lave familiens eller institutionens egen sundhedsstrategi.
  • En forståelse for hvorfor både børn og voksne skal kende forskel på viden, holdninger, følelser og handlinger omkring egen sundhed.
  • En nuanceret forståelse af, hvornår sukker er ren energi – og hvornår det kan svække den syge og den raske krop.

Sidst men ikke mindst taler vi om, hvordan vi kan blive på egen tallerken og behandle andres sundhedsvalg med respekt og nysgerrighed.

Vi ses til en spændende foredragsaften, fyldt med inspiration, viden og gode grin, som baner vejen for et sundhedsrobust liv – for dig selv og for den kommende generation af børn og unge, der kan og vil selv!

Efter foredraget har du mulighed for at købe en signeret udgave af Anette Sams forskellige bøger, herunder bogen ”SukkerSmarte Børn”, som dette foredrag bygger på.

Sagt af forældre, bedsteforældre, sundhedsplejersker, sygeplejersker og tandlæger om Anettes foredrag

“Det var SUPER godt og lærerigt. Jeg fik mange ting med hjem, som skal afprøves.”

“Jeg elsker den respekt du viser både mig og ‘mine’ børn. Forældre ville elske mødet med dig.”

“Hvorfor hulen har vi danset så længe rundt om den varme grød. Når du siger det, er det jo både let og ligetil.”

“Et meget inspirerende foredrag som giver mig lyst til at vide endnu mere om kroppen og om din måde at tænke sundhed på. Virkelig brugbar og nyttig viden, som jeg håber, bliver udbredt til så mange som muligt. Jeg vil i hvert fald gøre mit.”

“Vedkommende, relevant og kompetent.”

“Alle børn fortjener at møde nogen, der gør det, du siger!”

“Masser af brugbar viden, formidlet både seriøst, respektfuldt og humoristisk. Tak for det.”

”Jeg elsker din BIOLOGIK – også i børnehøjde – og jeg bruger den hver eneste dag, sammen med kålhydrater og pulssnacks.”

“Tak for et meget oplysende og intelligent foredrag. Du leverer den kringlede videnskab på en ‘spiselig’ og dejlig humoristisk måde.”