Kære Sundhedsminister

Jeg giver gerne min og mine børns frihed (midlertidigt) for at redde livet for medmennesker, der risikerer at blive meget syge eller dø af en smertefuld covid-19 infektion.

Men jeg er ikke overbevist om at den sammenhæng eksisterer.

Og når myndighederne konsekvent kun vælger den coronabekæmpelse, der koster penge, virksomheder, livskvalitet og frihed, og partout nægter at inkludere den coronabekæmpelse, der er både gratis, frihedsbevarende, demokratisk og veldokumenteret (ret til kost, der fremmer insulinfølsomhed og modstandskraft), så forstår jeg ikke logikken. Og er der noget, man ikke forstår, er der altid noget, man ikke ved. Så jeg søger efter svarene mange steder. Alle peger de i en retning. Derfor har jeg (igen) skrevet til vores sundhedsminister. Sidst jeg skrev, fik jeg en fint svar. Men jeg så ingen handling.

Du er velkommen til at læse med på mit brev til sundhedsminister Magnus Heunicke her:

Kære Sundhedsminister Magnus Heunicke,

Regeringen udviser konsistent en ‘better safe than sorry’ handlekraft, når det gælder forebyggelse af covid-19 smitte i samfundet.

Jeg ville sådan ønske, at der også var handlekraft, når det gælder noget så frihedsbevarende, demokratisk og veldokumenteret som kost- og leveråd, der øger vores insulinfølsomhed og modstandskraft mod både livsstilssygdomme og infektioner hos ældre såvel som yngre, syge såvel som raske!

Min kronik i Politiken er mere aktuel end nogensinde. Den sætter scenen og giver konkrete anbefalinger til handling, der kan forbedre både landets økonomi og befolkningens tillid til vores regerings intentioner.

Jeg håber du vil læse min kronik og tage stilling til, om du ønsker at bruge din indflydelse og handlekraft til at skabe fundamentet for lighed i sundhed og frihed til sundhed i en kompetent befolkning, der får den biologiske mulighed for at opbygge modstandskraft mod såvel infektioner (f. eks covid-19) som livsstilssygdomme (f. eks. diabetes 2).

Abonnerer du ikke på Politiken, kan du læse kronikken her.

Jeg er selvfølgelig klar over at vi har nye officielle kostråd til raske danskere mellem 2 og 65. Men covid-19-udsatte er ikke raske mellem 2 og 65, og de har brug for en kost, der forbedrer insulinfølsomheden.

Jeg stiller meget gerne yderligere information til rådighed.

De bedste hilsner

Anette Sams

Læs alt om mit nye 6 ugers kursus ’Sundhedens Biologi – online’ her