Modig kok på vigtig mission

Da Celine og jeg første gang drøftede bogen Veganske kålhydrater med vores dygtige redaktør og forlaget, var de klar. ”Men I er simpelthen nødt til at hjælpe os med opskrifterne,” sagde vi, ”for vi kender faktisk ingen, der har mod på at lave skønne retter – uden sukker, ost, æg, føde, mælk, kød – og uden den raffinerede kulhydratrige dominans.”

Kort forinden havde Lindhardt & Ringhof haft en herlig oplevelse med en meget karismatisk kok, som heldigvis fandt både sympati – og en god del af sin egen DNA – i principperne i Veganske kålhydrater.

Og før vi så os om, havde kok Morten Fenger skabt de skønneste grøntsagsrige veganske opskrifter til Veganske kålhydrater.

Du – og hele familien – kan godt glæde jer.

Mortens mad smager fantastisk, er lige til at gå til – og du vil undre dig over at du slet ikke undrer dig!

Blandt meget andet kan Morten noget helt særligt med krydderier, så maden får dybde og kraft.

En kok på en vigtig mission.

Morten drømmer om – og arbejder hårdt og fokuseret på – at gøre hele verdens fødevareproduktion bæredygtig. Ud over at have designet de skønneste opskrifter til vores bog (og endda givet plads til Celines og mine favoritter), arbejder Morten med at give gode planteproteiner en vigtig og smagfuld plads på alle sunde tallerkner.

Morten ved, at skal verden ændres, kræver det et økonomisk incitament. Derfor har Mortens kokkeliv været på en berigende omfartsvej forbi handelshøjskolen i Århus, hvor han læste økonomi og tog en ph. d. indenfor bæredygtighed.

Morten arbejder med at gøre plantebaserede fødevarer til vores førstevalg. Det gælder både i de små hjem, men også i industrikøkkener i ind- og udland. For nok kan vi alle bidrage til et bedre klima ved at erstatte endnu mere animalsk med plantebaseret, men i de store køkkener derude, har de en kæmpestor effekt.

Vi glæder os til at følge Mortens arbejde og ønsker alt det bedste!

Kalorier – er de vigtige?

Når du kaster dig over de veganske favoritter, vil du opleve, at der er stor forskel på hvor mange kalorier de forskellige retter tilbyder dig og din tarmflora.

Synes du der er for mange kalorier, halverer du bare din portion, og laver en ekstra kålsalat til. Synes du der er for få, laver du blot noget ekstra!

Som i den virkelige verden er der måltidsstørrelser til både dig, der har et stort og et mindre kaloriebehov.

Det vigtigste er, at du sammensætter din tallerken som angivet i bogen, og at du spiser dig mæt uden at proppe dig. Og så håber jeg, du husker, at kålhydrater netop er de kulhydrater, du gavmildt deler med de hjælpsomme mikrober i dit fordøjelsessystem.

Alt i alt kan jeg kun anbefale, at Morten får en ’Fenger’ med i spillet, når du skal have fuld valuta med de veganske kålhydrater hjemme i dit køkken.

  • Læs mere om Veganske kålhydrater her.
  • Smuglæs i bogen – og prøv 3 af Mortens opskrifter her.
  • Og se en oversigt over alle Mortens opskrifter i Veganske kålhydrater herunder:

 

Læs alt om mit nye 6 ugers kursus ’Sundhedens Biologi – online’ her