6 store fordele stabilt blodsukker kan give dig, din krop og din sundhed

Stabilt blodsukker øger din insulinfølsomhed, og høj insulinfølsomhed (fravær af insulinresistens) er én af de faktorer, som betyder allermest for din sundhed. Læs med her og få 6 biologiske fordele ved stabilt blodsukker.

Det sukker vi spiser, skal helst lagres i muskler og lever, straks det ankommer i blodbanen. Sker det ikke, har man to udfordringer: Man kan mangle hurtig energi til muskelaktivitet og blive ’tung i kroppen” og – endnu vigtigere – sukker, som ikke lagres, bliver ude i blodbanerne, hvor det kan lave ravage, forværre småskader og igangsætte og vedligeholde negative sygdomsspiraler.

Omvendt er der helt åbenlyse fordele ved stabilt blodsukker, som har enorm positiv effekt på alt lige fra ledsmerter, gigtsygdomme, maveirritation, søvnbesvær, koncentrationsevne, overvægt, diabetes 2, allergier og meget andet.

Ja, det lyder næsten for godt til at være sandt, men stabilt blodsukker og tarmfloratrivsel stikker så dybt i vores reelle behovspyramide, så det kan skabe små og store mirakler at fokusere den vej.

Her får du 6 fordele biologiske fordele ved stabilt blodsukker:

  1. Stabilt blodsukker forbedrer kroppens evne til at sikre stabilt blodsukker… ja, du læste rigtigt: Stabilt blodsukker øger din insulinfølsomhed, og høj insulinfølsomhed er en af de faktorer, der betyder allermest for din sundhed. Høj insulinfølsomhed er det samme som fravær af insulinresistens.
  2. Stabilt blodsukker forhindrer, at dit immunforsvar overreagerer på  dine egne proteiner, og sender forkerte signaler til musklerne.
  3. Stabilt blodsukker forhindrer, at sukkermolekyler binder til tilfældige proteiner i dit kredsløb, så de kommer til at ligne fremmede organismer og holder immunforsvaret ”på tåspidserne”.
  4. Stabilt blodsukker sikrer, at dine celler restituerer efter dagens udfordringer.
  5. Stabilt blodsukker sikrer, at din krops evne til at lagre sukker opretholdes, og at der er balance mellem fedt og sukkerforbrænding.
  6. Stabilt blodsukker gennem 3 daglige kålhydratrige hovedmåltider, pulssnacks og bevægelse sikrer dig et stabilt energiniveau, en balanceret appetit, naturlig vægtregulering – fordi du undgår at stå i vejen for alt det, kroppen kan.

For de fleste unge, sunde, fysisk aktive mennesker, er stabilt blodsukker noget kroppen helt selv tager sig af. For de fleste andre, er det en godt at kende til alt det, der hjælper det stabile blodsukker på vej.

Heldigvis er der rigtig meget, vi selv kan gøre for at forbedre kroppens evne til at lagre overskydende sukker fra måltiderne, øge insulinfølsomheden og give os selv det bedste udgangspunkt for et liv med masser af sundhed. Min gode nyhed til dig er samtidig, at det faktisk er ganske nemt at forbedre insulinfølsomheden – når bare man ved hvordan.

Vil du opleve sundhedsgevinsterne ved stabilt blodsukker – og høj insulinfølsomhed?

Har du lyst til at lære, hvordan du tøjler både insulinresistens og blodsukkerniveau, så er du hjertelig velkommen på mit nye og mest omfattende kursus til dato, nemlig 6-ugers kurset ”Sundhedens Biologi – online”.

Med masser af biologisk viden, inspiration, og konkrete forslag til din hverdag, får du et indblik i, hvordan du kan tænde for de helt rigtige ”sundhedskontakter”, som stabiliserer blodsukkeret, øger insulinfølsomheden og gør din tarmflora til din vigtigste sundhedsallierede.

Du kan læse alt om kurset her, og har spørgsmål, du gerne vil afklare, før du tilmelder dig, er du samtidig velkommen til at sende mig en mail på sams@epoqe.dk.

Jeg har samlet feedback fra alle kursisterne her og du kan læse Oves mail om kurset herunder:

Først og fremmest 1000 tak for dit kursus og for det kæmpe arbejde, du har lagt i det, og i dit øvrige virke. Kurset har været ovenud fantastisk. Så mange “sundshedskontakter” er blevet tændt, og jeg må fortsætte den gode stil, så de forbliver tændte.

Siden du udgav og jeg læste din første bog, var jeg overbevist om, at metoden ville fungere. Men der skulle gå nogle år, før jeg var klar – så dit nye kursus landede på et tørt sted.

Jeg håber meget, at du har krudtet til – i mange år fremover – at fortsætte din kamp for at udbrede dine resultater til alle, der har lyst til en 100% naturlig tilbagevenden til “livet/sundheden”.

Så tak, Anette – skønt at der er nogen, som går sine egne veje.”

Læs alt om mit nye 6 ugers kursus ’Sundhedens Biologi – online’ her