Derfor slår slankekure ofte fejl

Skal vi opretholde motivationen til en sundere livsstil, så har vi brug for reelle sundhedsfærdigheder, der giver mening, fleksibilitet og øget forståelse. Vi har ikke brug for slankekure uden ledsagelse af faglige forklaringer og solid viden. Det er derfor jeg siger ja tak mere sundhedsuddannelse til børn, unge og voksne og nej til quick fixes og ufleksible planer, som ikke gør os spor klogere. Det er også derfor jeg siger nej tak til udtrykket ‘hvad må jeg spise‘ og ja tak til dit frie valg – baseret på din viden om din krop, dine mål og dine præferencer,

Juicekure, suppekure, 5:2 kuren, Dukan Kuren, Atkins, brødkure, kødkure eller Blodsukkerkure? Hvis du er i stand til at fortsætte listen, kan det også være, at du er én af de mange, som har vanskeligt ved at afgøre, hvilken slankekur eller ’sundhedstrend’, som nu også er den helt rigtige for dig. Er du forvirret, forstår jeg dig godt.

Lad mig med det samme slå fast, at alle kurer virker på vores biologi. Men alt for ofte mangler de bagvedliggende faglige begrundelser, som skaber forståelse, motivation og giver mening for den enkelte.

En kompleks sundhedsvirkelighed
I dag er dét at tage vare på sin egen sundhed blevet en kompleks opgave, for hvad skal man bekende sig, når man kigger ind i en virkelighed med modstridende dogmer og ’religioner’ om sundhed. Et Danmark hvor både de etablerede og alternative sundhedseksperter bruger deres energi på at skyde hinandens budskaber ned – frem for at udbrede den solide sundhedsviden, de i langt de fleste tilfælde er helt enige om.

Ja, det mener jeg faktisk.

Der mangler ganske enkelt kræfter, der serverer solid viden om sundhed, så den kan benyttes på alle niveauer – til at træffe valg, der er baseret på dét, vi ved fra både forskningen og de klassiske lærebøger. Og da der kan være stor forskel på, hvad der giver sundhed for dig, som ikke fejler noget, dig der har diabetes 2, dig der er prædiabetiker eller dig, som er noget helt fjerde, ja så har vi brug for viden, så vi hver især kan træffe de sunde beslutninger, som passer til vores individuelle sundhedsmål.

Vil du have kørekort til din egen sundhed?

Vil du have mere viden om din egen biologi og vil du klædes på til at færdes sikkert i fødevarejunglen? Så skal du være hjertelig velkommen til et af mine ‘SukkerSmart 2020’ foredrag. Foredraget er den endelige afvikling af den sukkerforvirrede og sundhedsforvirrede tidsalder – og herefter er det dig, der er chef dit sundhedsunivers.

Lyngby – 25. februar 2020 kl. 17.00-19.30 – (UDSOLGT – ekstraforedrag d. 25. marts)

Kolding – 27. februar kl. 17.00-19.30 – køb din billet her (Få billetter)

Århus – 4. marts 2020 kl. 17.00-19.30 – køb din billet her (Få billetter)

Bornholm – 12. marts 2020 kl. 17-19.30 – køb din billet her

Odense – 19. marts 2020 kl. 19.00-21.30 – køb din billet her

Lyngby EKSTRA – 25. marts 2020 kl. 17.00-19.30 – køb din billet her (UDSOLGT)

Læs alt om mit nye 6 ugers kursus ’Sundhedens Biologi – online’ her