KETO: Jeg er ikke boganmelder – men gør en undtagelse i dag

Jeg omtaler normalt ikke bøger. Men ingen regler uden undtagelser. Sidste fredag ankom KETO bogen i min postkasse direkte fra Jane Faerber. Jane er en afsindig dygtig solist. Og hun bærer en god del af ansvaret for at LCHF, striks LCHF og nu KETO (mindre, endnu mindre og meget lidt kulhydrat i maden) er på manges læber – og tallerkner. Det er rigtig godt, synes jeg.

Jane kan noget særligt. Hun er dedikeret, nysgerrig og afsindig målrettet. Hun gør kostvalg til noget positivt, eksperimenterende, spændende – og lækkert. Hun hjælper afsindig mange danskere med at tabe sig i vægt, få et nyt syn på mad – og at sige tingene som de er i en altid venlig, hjertelig og sundhedsforsonende tone. Jeg kan ikke komme udenom det: Jeg kan godt lide Jane. Også selvom vi er meget forskellige og hun sælger flere bøger end jeg ?

KETO handler om at sultfornemmelsen aftager eller forsvinder i takt med at man ændrer forbrændingsforholdet mellem glukose og fedt i kroppens hybrid-motor. Kort fortalt. KETO betyder dagligt 20-30 g kulhydrat, mindst 1 g protein/kg kropsvægt og fedt til du føler dig mæt!

Om du vil prøve KETO eller ej, er bogen værd at læse. Der er overskuelige billeder og skemaer, hvor Jane viser læseren, hvor meget der skal til af forskellige fødevarer, for at give en bestemt mængde kulhydrat. Der er god viden om ketose og glukoseforbrænding og Jane forklarer sig godt. Bogen får et særligt liv, når Jane deler erfaringer fra rigtige mennesker. For mange af os er der desuden rige muligheder for nye opskriftfavoritter. Opskrifterne  står alene hvis du går KETO-vejen – og kan kombineres med en lækker kålsalat, hvis din hverdag går biologik-vejen.

I går var den ketogene levevis omtalt i Politikens Lørdagsliv. Den blev behandlet med seriøsitet og endevendt i forhold til klima, potentiale til sygdomsbehandling – det vi ved og det vi endnu ikke ved om at leve i ketose i længere tid. KETO-diæten blev også sat i perspektiv og sammenlignet med andre måder at opnå de fordele, som korte eller længere perioder i ketose-tilstand giver vores krop.

Som du ved, har jeg en særlig interesse i alt det, der har potentiale til at stabilisere blodsukker, afvikle diabetes 2 eller nedsætte diabetes 2 symptomer. Det gælder også KETO. Men vælger du at kaste dig over KETO med de fordele og mulige ulemper, som du naturligvis læser om først, så lyt lige med her: Gå aldrig direkte fra ketose-tilstand til kagedåsen, sodavanden eller chokoladebaren. For efter længere tid i ketose vil det være svært for kroppen at fjerne denne enorme sukker-dosis og har du diabetes, kan der opstå en situation, som er farlig for dig! Det er synd – især for dig, men også for en kostform, som gør meget godt for mange.


4 timers kurset ’Ud af diabetes 2 – tør du prøve’ løber snart af staben i Århus og København:

21. januar 2019 København (Scandic Copenhagen) kl. 16-20 – læs mere og køb billet her.

23. januar 2019 Århus (Scandic Århus City) kl. 17-21 – læs mere og køb billet her.

 

Har du lyst til at lære mere om, hvordan du hjælper din krop med at skabe, vedligeholde eller generobre sundhed, og forstå hvordan de officielle kostråd, KETO og andre kostformer har potentiale i forskellige situationer – så håber jeg at se dig til mit nye foredrag ’Din kompetente krop’ i de kommende uger:

16. januar 2019 kl. 17-19 – København – UDSOLGT – men se EKSTRA foredrag i København nederst.

24. januar 2019 kl. 17-19 – Århus – UDSOLGT

28. januar 2019 kl. 17-19 – Kolding – UDSOLGT

06. februar 2019 kl. 17-19 – SønderborgLæs mere og køb billet

21. februar 2019 kl. 17-19 – ÅlborgLæs mere og køb billet

26. februar 2019 kl. 19-21 – SvendborgLæs mere og køb billet 

28. februar 2019 kl. 17-19 – København EKSTRA – Læs mere og køb billet

Læs alt om mit nye 6 ugers kursus ’Sundhedens Biologi – online’ her