Kære trætte julemand: Jeg vil så gerne du holder mange år endnu

Tak for kys i gangen og for de fine gaver, da vores piger var små. Tak også for cyklen, symaskinen, for alle de gode historier og for pebernødderne i Lyngby Storcenter.

I år er det min tur til at give dig en julegave. For at gøre fortegnsændringen total, fortæller jeg dig allerede nu, at gaven er en bog. Bogen hedder ’Sandheden om sukker – Biologik for julemænd’. Jeg har selv skrevet den, og jeg håber, du kan lide den. Når du kommer hjem til os juleaften, finder du bogen præcis der, hvor du plejer at lægge Celines gave. Ud over Celine, Helena, Erik og jeg selv, er du, nissen og Rudolf de eneste der ved, hvor det er. På den måde er jeg sikker på, at bogen ikke falder i de forkerte hænder.

Du tænker altid på alle de søde børn, du skal nå ud til juleaften. Jeg har fået mistanke om, at du nogen gange glemmer, at tænke på dig selv. Sidste år betroede du mig, at du er blevet meget træt. Både før, under og efter december. Jeg har også lagt mærke til, at dit tøj strammer, og at du puster, når du besværet kravler tilbage i kanen julenat. Rudolf ser bekymret ud, og han kører dig helt til skorstenen for at skåne dig. Min bekymring for dig blev særlig stor, da Eriks kusine fortalte, at du først når Sømandskirken i New York juledag. Det er jo en dag for sent! Du kan simpelthen ikke nå dit arbejde indenfor almindelig julemandsarbejdstid mere.

Jeg er selv én af dem, der har stillet risengrød frem til dig og nisserne hver eneste jul, så jeg føler mig medskyldig i den udvikling, din sundhed har taget. Vi forventer jo alle sammen af dig, at du spiser risengrød med kanelsukker og smørklat. Også her gør du alt for ikke at skuffe os. Ærlig talt, kære julemand, er jeg imponeret over, hvor længe du har kunnet holde til den livsstil! Du må have et sæt helt fantastiske julemandsgener!

Det er tiden, hvor du forsigtigt må sige fra overfor den daglige risengrød og stole på, at vi alle elsker dig, selvom du ikke spiser det vi tilbyder dig. Du mangler simpelthen rigtig mad i din julemave. Du mangler vitaminer, proteiner, ‘kålhydrater’ og essentielle fedtstoffer. Risengrød indeholder næsten udelukkende energi fra meget letfordøjelige kulhydrater. Og selvom du holder dig fint inden for kalorieanbefalingerne til julemænd, vil det du har gang i skade dig. Det skyldes, at risengrøden giver dig alt for højt blodsukker. Dine muskler orker ikke at suge sukker ind. Du bliver træt. Det er en negativ sundhedsspiral, som vi meget gerne skulle vende til en positiv sundhedsspiral. Derfor håber jeg du vil tage imod min hjælp til at komme tilbage på et ’kanesundt’ spor igen.

Du når sikkert ikke at læse min bog inden jul men jeg håber, du vil fordøje den, når julefreden sænker sig. Jeg håber også, at nisserne vil tage min risengrødssubstitution med hjem til dig, når de kommer med gaver til Celine hver morgen. Spring ud i det og nyd 3 daglige måltider af uforarbejdet mad med masser af ‘kålhydrater’! Jeg tør vædde en nissehue på, at rigtig mad i din julemave de tre første uger af december giver dig masser af god energi til turen i kanen julenat! Allerede her får vi brudt med din negative sundhedsspiral, for når der er fuld drøn på dig ned og op gennem skorstenen, vil dine muskler suge al den sukker, risengrøden giver dig til jul! Så får vi hurtigt sukker væk fra dit julemandsblod og over i dine julemuskler. Her kan det ikke gøre skade. Tværtimod kan det herfra hjælpe dine muskler med at klare turen i en fart – så du når New York til tiden i år! En positiv sundhedsspiral for dig, kære julemand!

Er bogen væk når jeg står op juledag ved jeg, du har den. Og så glæder jeg mig til at holde øje med dit nye julegear juleaften næste år.

P.S: Hvis du får lyst til endnu bedre rigtig mad, så smut en tur igennem Thomas Rodes skorsten. Aner ikke om han har været sød i år, men jeg ved, at han laver rigtig mad i særklasse og tror at han gerne deler med dig 😉

P.P.S Jeg ved allerede hvad du skal have i gave næste jul 😉
_________

TIP

Føler du dig presset til at spise flere søde sager end du har lyst til her i december ‘når de nu har gjort sig umage’? Overvej følgende: Hvad sker der hvis du kommer til alle arrangementerne – bare fordi du kan lide dem der inviterer? Hvad sker der hvis du kun spiser det, du har lyst til? 


Hvis du og dine kære har lyst til at begynde det nye år med omtanke for blodsukkeret, så har du i januar og februar mulighed for at opleve mit foredrag ’SukkerSmart’ i København, Hillerød og Hjørring. Jeg har afholdt foredraget for rigtig mange danskere de seneste to år, og muligheden i januar og februar er en ekstra service til Jer, som enten ikke har nået at opleve foredraget endnu – eller Jer, som gerne vil have genopfrisket opskriften på det sukkersmarte liv. 

8. januar 2019 kl. 17.00 – København – læs mere og køb billet

29. januar 2019 kl. 17.00 – Hillerød – læs mere og køb billet

20. februar 2019 kl. 17.00 – Hjørring – læs mere og køb billet

Derudover har du selvfølgelig også muligheden for at opleve mit splinternye foredrag ’Din kompetente krop’, som jeg glæder mig til at tage rundt med i begyndelsen af 2019. Her kan du lære meget mere om, hvorfor og hvordan du hjælper din krop med at skabe, vedligeholde eller generobre sundhed.

16. januar 2019 kl. 17-19 – København – UDSOLGT

24. januar 2019 kl. 17-19 – Århus – Læs mere og køb billet

28. januar 2019 kl. 17-19 – Kolding – Læs mere og køb billet

06. februar 2019 kl. 17-19 – Sønderborg – Læs mere og køb billet

21. februar 2019 kl. 17-19 – Ålborg – Læs mere og køb billet

26. februar 2019 kl. 19-21 – Svendborg – Læs mere og køb billet

28. februar 2019 kl. 17-19 – København Ekstra – Læs mere og køb billet

Læs alt om mit nye 6 ugers kursus ’Sundhedens Biologi – online’ her