Du tåler sukker, indtil du ikke gør det mere

For mange af os kommer der et tidspunkt, hvor kroppens evne til fjerne overskydende sukker fra blodet vil dale – og pludselig tåler vi ikke længere det sukkerindtag, vi hidtil har gjort.

Unge og raske mennesker kan som regel leve sundt med et laissez faire forhold til sukker. Det kan de, fordi de er udstyret med en krop, som er rigtig dygtig til at transportere overskydende sukker væk fra blodet og ind i muskler og lever. Men for mange af os bliver denne evne reduceret med tiden, hvilket bl.a. sker som et resultat af vores helt almindelige aldring, gener, vores generelle livsstil og den tilkomst af forskellige former livsstilsrelaterede sygdomme, som med tiden rammer mange af os.

Immunsystem på overarbejde
Ofte indtræffer overgangen gradvist – men faktisk kan vores evne til at lagre sukker ændres på få dage. Dét der sker, når du ikke længere tåler det samme sukker, som før, er, at musklerne og leveren i mindre omfang end tidligere er i stand til at suge overskydende sukker fra blodet til sig. Og her er det så, man hurtigt kan sætte gang i en negativ spiral, for jo mere sukker, du har i blodet, des mere insulinresistent bliver du. Det vil sige, at man gradvist bliver dårligere og dårligere til at fjerne sukkeret fra blodet.

Konsekvensen er, at man på denne facon får sig en hverdag, hvor sukkerindtaget skaber en lang række forekomster af forbigående højt blodsukker, som fastholder immunsystemet på unødvendigt overarbejde – og kan være med til at bane vejen for en ny negativ spiral af bl.a. sult, træthed, svækket fedtforbrænding, livsstilssygdomme og endnu mere inflammation.

Prøv en kompromisløs sukkerfri uge
Er du havnet i en situation med alt for meget sukker i blodet, eller har du blot en mistanke om, at du tilhører den konstant voksende gruppe af insulinresistente danskere, så er der behov for, at du gør noget drastisk for at genoprette balancen og forbedre kroppens evne til at lagre sukker. Mit bedste råd til dig er, at du starter med en kompromisløs sukkerfri uge.

Som ungt, sundt og raskt menneske kan man sagtens have gavn af råd, som går på at ’skære lidt ned på sukkeret’, ’erstatte det hvide mel med fuldkornsmel’ etc., men er du i en tilstand hvor din krop ikke længere lagrer sukker optimalt, svarer denne form for sukkerreducerende kostomlægning til at efterslukke en ildebrand uden forudgående brandslukning.

Tager du omvendt en periode med kompromisløst stabilt sukker, ’genstarter’ du dit system, og herefter kan justeringerne af kulhydrater til mindre sukker og mere fuldkorn ofte være tilstrækkeligt at fastholde dit nye stabile blodsukker.

Nedenunder har jeg indsat et link til min guide til kompromisløst stabilt blodsukker for dig, der gerne vil have en rigtig god og naturlig tilføjelse til dit medicinskab:

Download guiden


Måske har du lyst at deltage i mit 4 timers kursus ’Ud af diabetes 2 – tør du prøve’ – der 2 nye dage i kalenderen.

21. januar 2019 København (Scandic Copenhagen) kl. 16-20 – Læs mere og køb billet

23. januar 2019 Århus (Scandic Århus City) kl. 17-21 – Læs mere og køb billet

Læs alt om mit nye 6 ugers kursus ’Sundhedens Biologi – online’ her