Sukkerfri uge – med hovedpine?

anette-sams

Bivirkning af mindre raffineret kulhydrat? Detox? Skæv væskebalance?

Kald det hvad du vil. Fakta er, at mange får ondt i hovedet på anden eller tredjedagen, når de kaster sig over en kompromisløs blodsukkerstabil periode. Det kan der være mange grunde til, men det er bestemt ikke rart. Den gode nyhed er, at det forsvinder hurtigt igen, hvis du bærer dig rigtigt ad.

Det er ikke meningen, at du skal miste energien og få hovedpine, når du springer på en kompromisløs blodsukkerstabil uge. Så fortsætter det i mere end et døgn, selvom du drikker masser af vand, får pulsen op flere gange om dagen, får din kaffe (hvis du plejer det) og får masser af kålhydrater til dine hovedmåltider, så anbefaler jeg, at du tager den kompromisløse uge i to trin: Et par dage, hvor du fjerner alt raffineret sukker, dernæst en uge, hvor du helt kompromisløst erstatter det raffinerede kulhydrat med kål og grønt.

Når du efterlader de raffinerede kulhydrater i brødposen eller i supermarkedet, får du sandsynligvis færre kulhydrater, end du plejer. Samtidig får du sandsynligvis mindre salt, da de fleste raffinerede fødevarer både er tilsat salt og sukker. Med mindre du altså spiser rigtig mange grøntsager og ‘kålhydrater’.  Når vi kun får kulhydrater, der er pakket godt ind i plantens strukturer, får vi med statsgaranti ikke for højt blodsukker! Det betyder, at vi med ligeså stor garanti, er nødsaget til at hente energi på kroppens energilagrer mellem måltiderne. Indtil den proces er oppe i omdrejninger, kan der ske forskydninger i bl.a. væskebalancen, og det kan give hovedpine – særligt hos dem der i forvejen nemt får hovedpine.

Der kan være stor forskel på, hvor lang tid det tager at få leverancerne fra energilageret op i omdrejninger. Det afhænger af, hvem du er, men sikkert også hvor meget af din forbrænding der plejer at være glukose samt hvilket forhold mellem fedt og glukoseforbrænding din krop foretrækker.

Vand, vand, gåture, op med pulsen – masser af ‘kålhydrat’!

Forsvinder hovedpinen ikke over natten, så trap ned mod et kompromisløst stabilt blodsukker med et stykke brød, indtil du er klar!

Held og lykke!

Læs alt om mit nye 6 ugers kursus ’Sundhedens Biologi – online’ her