Stabilt blodsukker giver stabilt vægttab

Dit blodsukker regulerer din vægt. Punktum. Og din vægt regulerer dit blodsukker. Samtidig regulerer dit blodsukker dit blodsukker! Ja du læste rigtigt!

Dit blodsukker regulerer også din helt naturlige drift mod sukker og din appetit i almindelighed. Og som alle andre sider af sukker er der en række negative spiraler indbygget i din krops samspil med overskydende sukker i blodet. Lad dig ikke skræmme af negative spiraler for en negativ spiral kan vendes til en positiv sundhedsspiral!

Måske drømmer du om at tabe et par kilo og om ikke længere at skulle shoppe rundt blandt forskellige slankekure? Måske har du blot en almindelig eller professionel interesse for sundhed.

Der er i praksis to veje til stabilt vægttab. Den ene går igennem KALORIEBALANCEN og den anden igennem det STABILE BLODSUKKER. Den ene tager udgangspunkt i, at vi spiser for meget, og den anden tager udgangspunkt i, at vi spiser forkerte måltider eller på forkerte tidspunkter!

To veje til vægttab
Det er uomtvisteligt, at jo flere kalorier du indtager, desto flere kalorier skal du forbrænde for at tabe dig i vægt. En nedsættelse af mængden af mad eller en opjustering af mængden af træning er kaloriebalancens vej til vægttab.

Regnestykket gælder i særdeleshed, hvis de fødevarer du spiser er raffinerede. De raffinerede fødevarer kræver nemlig kun en ubetydelig indsats fra dit fordøjelsessystem. Desuden optages de letfordøjelige molekyler fra den forarbejdede kost så hurtigt, at kun en mindre del når ned til de tarmbakterier, du ellers kunne have delt kalorierne med.

Afhængig af dit udgangspunkt kan både opjustering af træning og nedjustering af kalorier have rigtig god effekt på vægten.

Mange oplever imidlertid, at selvom de lever på ganske få kalorier og indtager de 5-6 små måltider, som anbefales, ja så taber de sig ikke rigtigt. Til gengæld bliver de trætte, føler at de konstant lider afsavn og drømmer om alle de fødevarer, de har været nødt til at fravælge. Kender du den følelse, er det tid at sadle om!

Det blodsukkerstabile vægttab er det princip, der vil tage menneskeheden tilbage til sundheden. Det genetablerer nemlig det gode samarbejde mellem dine celler og giver dig energi.

Når du lever blodsukkerstabilt, undgår du overskydende sukker i blodet og din krop vil forbrænde både fedt og glukose. Fedtforbrændingen giver dig vægttab, men i tilgift får du et konstant energiniveau og en naturlig appetitregulering.

Det blodsukkerstabile liv kræver et nyt syn på både timing og indhold af dine måltider. Og det kræver, at du tænker på andre end dig selv. Det kræver nemlig, at du tager hensyn til din tarmflora, som kræver planteceller for at trives! Til gengæld vil en tarmflora i trivsel hjælpe dig af med overskydende kalorier, forære dig vigtige vitaminer og fedtstoffer og sørge for, at dit immunsystem og dine tarmhormoner stabiliseres. Voila.

Træning stabiliserer også dit blodsukker, og faktisk er én af de vigtigste effekter af træning netop at øge kroppens evne til at lagre overskydende sukker fra blodet. Så kombinerer du de tre T’er træning, tarmflora og timing sætter du gang i din personlige positive sundhedsspiral, der udnytter alt det, vi ved om at erstatte insulinresistens med insulinfølsomhed!

Du skal leve efter en ny logik. Men den ligger lige til højrebenet, når du lige fanger princippet!

Stabilt blodsukker giver dig et solidt vægttab. Det solide vægttab giver dig et endnu mere stabilt blodsukker, som stabiliserer din vægt endnu mere!

Så der er op til dig: Vil du leve et liv, hvor du med afsavn erstatter alle de søde forarbejdede fødevarer med lidt sundere søde forarbejdede fødevarer – eller vil du opdage det gear, der sørger for at kroppens celler kommer tilbage i synergi med energi? Jeg spørger bare.

Insulin resistens
Mere end 50% af den amerikanske befolkning er ‘insulinresistente’. Fænomenet insulinresistens betyder i praksis, at det tager længere tid for kroppen at fjerne overskydende sukker fra blodet. Når der i længere tid er overskydende sukker i blodet, forhindrer det lagringen af sukker yderligere, fedtforbrændingen nedsættes og sukker har i længere tid mulighed for at skade proteinerne i kroppen. Insulinresistens og sukker i blodet er hønen og ægget og hvis du spørger mig, er det ikke noget vi skal rådgive om. Vi skal uddanne i det! Fordi det er så nemt at vende om, når man forstår principperne og fordi det er så meningsløst, når man ikke har forklaringen!

Har du set, at jeg tager rundt i Danmark med mit foredrag “SUKKERSMART”?
I maj og juni kan du høre mit foredrag enten i København, Herning, Odense, Sønderborg, Aalborg eller Aarhus. Jeg håber selvfølgelig, vi ses! Læs mere om foredraget her.

Læs alt om mit nye 6 ugers kursus ’Sundhedens Biologi – online’ her