Kære Julemand: Jeg vil gerne, du holder mange år endnu

Kære Julemand!

Så blev det endelig første december!

Tak for kys i gangen og for de fine gaver, da vores piger var små. Tak også for cyklen, symaskinen, for alle de gode historier og for pebernødderne i Lyngby Storcenter.

I år er det min tur til at give dig en julegave. For at gøre fortegnsændringen total, fortæller jeg dig allerede nu, at gaven er en bog. Bogen hedder ’SukkerSmarte børn – der kan og vil selv’. Jeg har selv skrevet den, og jeg håber, du kan lide den.

Når du kommer hjem til os juleaften, finder du bogen præcis der, hvor du plejer at lægge Celines gave. Ud over Celine, Helena, Erik og jeg selv, er du, nissen og Rudolf de eneste der ved, hvor det er. På den måde er jeg sikker på, at bogen ikke falder i de forkerte hænder.

Du tænker altid på alle de søde børn, du skal nå ud til juleaften. Jeg har fået mistanke om, at du nogen gange glemmer, at tænke på dig selv. Sidste år betroede du mig, at du er blevet meget træt. Både før, under og efter december. Jeg har også lagt mærke til, at dit tøj strammer, og at du puster, når du besværet kravler tilbage igennem skorstenen og tilbage i kanen julenat. Rudolf ser bekymret ud, og han kører dig helt til skorstenen, for at skåne dig. Min bekymring for dig blev særlig stor, da Eriks kusine, Julie fortalte, at du først når Sømandskirken i New York juledag. Det er jo en dag for sent! Du kan simpelthen ikke nå dit arbejde indenfor almindelig julemandsarbejdstid mere.

Jeg er selv én af dem, der har stillet risengrød frem til dig og nisserne hver eneste jul, så jeg føler mig medskyldig i den udvikling, din sundhed har taget. Vi forventer jo alle sammen af dig, at du spiser risengrød med kanelsukker og smørklat hele december. Også her gør du alt for ikke at skuffe os. Mon du synes det er uhøfligt at levne? Ærlig talt, kære julemand, er jeg imponeret over, hvor længe du har kunnet holde til den livsstil! Du må have et sæt helt fantastiske julemandsgener!

Det er tiden, hvor du forsigtigt må sige fra overfor den daglige risengrød og stole på, at vi alle elsker dig, selvom du ikke spiser op. Du mangler simpelthen rigtig mad i din julemave. Du mangler vitaminer, proteiner, ‘kålhydrater’ og essentielle fedtstoffer. Risengrød indeholder næsten udelukkende energi fra meget letfordøjelige kulhydrater. Og selvom du holder dig fint inden for kalorieanbefalingerne til julemænd, vil det, du har gang i, skade dig. For risengrøden giver dig alt for højt blodsukker. Dine julemuskler orker ikke at suge sukker ind. Du bliver træt. Det er en negativ sundhedsspiral, som vi meget gerne skulle vende til en positiv sundhedsspiral. Derfor håber jeg du vil tage imod min hjælp til at komme tilbage på et ’kanesundt’ spor igen. Derfor håber jeg at du vil spise min yndlings-kålsalat, som jeg har stillet sammen med din julegave.

Du når sikkert ikke at læse min bog inden jul men jeg håber, du vil fordøje den, når julefreden sænker sig. Jeg håber også, at nisserne vil tage min risengrødssubstitution med hjem til dig, når de kommer med gaver til Celine om søndagen. Spring ud i det og nyd 3 daglige måltider af uforarbejdet mad med masser af ‘kålhydrater’! Jeg tør vædde en nissehue på, at rigtig mad i din julemave de tre første uger af december giver dig masser af god energi til turen i kanen julenat! Allerede her får vi brudt med din negative sundhedsspiral, for når der er fuld drøn på dig ned og op gennem skorstenen, vil dine muskler suge al den sukker, risengrøden giver dig til jul! Så får vi hurtigt sukker væk fra dit julemandsblod og over i dine julemuskler. Her kan det ikke gøre skade. Tværtimod kan det herfra hjælpe dine muskler med at klare turen i en fart – så du når New York til tiden i år! En positiv sundhedsspiral for dig, kære julemand!

Er bogen væk når jeg står op juledag ved jeg, du har den. Og så glæder jeg mig til at holde øje med dit nye julegear juleaften næste år.

P.S: Hvis du får lyst til endnu mere rigtig mad, så smut en tur igennem Jane Faerbers skorsten. Efter min bedømmelse, har hun også været sød i år, og jeg ved, at hun laver rigtig mad i særklasse og tror at hun gerne deler med dig!

Og kære Julemand! Har du lyst til at give alle de søde børn en gave for livet? Så overvej at give deres forældre en god oplevelse, et godt grin og en legende let måde at give deres elskede børn et naturligt overblik over kroppen, maden og sundheden. Giv familierne frihed til sundhed med bogen SukkerSmarte børn – der kan og vil selv

Den fås lige her til en rigtig god julemandspris!

 

Læs alt om mit nye 6 ugers kursus ’Sundhedens Biologi – online’ her