Jan Michaels farvel til smerter og diabetes 2

Måske så du Jan Michael i Go’ Morgen Danmark i September 2018? Det handlede mest om vejen ud af diabetes 2, men Jan Michael fik en bonus på sin vej: Han blev smertefri. Her kan du læse hele Jan Michaels historie:


’I stedet for medicin mod diabetes 2 (igennem 7 år), samt stærke smertestillende depottabletter tre gange dagligt imod stærke smerter (som følge af en svær slidgigt), er jeg nu blevet sukkersmart, og nyder min morgen-spidskål og daglige sunde kost.

Det startede med, at jeg tilfældigvis hørte om bogen Sandheden om sukker af Anette Sams, og tænkte at det lød interessant at man ville kunne stabilisere sit blodsukker i løbet af en uge. Jeg var måske lidt skeptisk og tænkte ”ja ja, de lover og lover!”, men gav det en chance. Jeg bestilte straks bogen, og allerede den dag, jeg modtog den, fik jeg den læst. Næste dag begyndte jeg. Jeg startede med at bage et stenalderbrød, efter en opskrift af Thomas Rode. I bogen er der forslag til de første fire dage, og jeg gjorde hvad der stod, og var 100 % fokuseret på kun at spise de tre hovedmåltider.

Fra et fastende blodsukker på 9,9, gik jeg til 6,1 næsten med det samme…

På tredjedagen var morgenblodsukkeret 4,4, og det stabiliserede sig på 5-7 hver dag. På fjerdedagen målte jeg inden sengetid og blev forskrækket: Det var kun 5,3 (et helt normalt blodsukker for en ung, sund rask person)!

Næste morgen kontaktede jeg min læge for lige at høre om jeg var på gale veje. Han beroligede mig, og sagde at det var helt ok og at kroppen nok skulle regulere sig selv i løbet af natten. Vi blev også enige om, at det da var fantastisk, og han foreslog at droppe min aftenpille. Han havde hørt om Anettes bog, men havde ikke set resultater. Jeg må lige indskyde, at jeg fik Janumet-tabletter, og at lægen havde ”truet” med, at jeg til årskontrollen sikkert skulle i gang med injektionsmedicin.

Min læge blev overrasket over, at jeg IKKE havde taget EN ENESTE smertestillende siden jeg startede (og det har jeg STADIG IKKE). Som uddannet laborant og miljøteknikker samt arbejde med organisk kemi og formler i flere år, forstod jeg hurtigt grundprincipperne i bogen. Jeg havde især bidt mærke i emnet GLYKOSYLERING:  Proteinmolekyler hvorpå sukkermolekyler har snyltet sig fast. Disse er ofte direkte årsagen til smerter, betændelsestilstande i muskler og led, gigt og andre dårligdomme. I forbindelse med et stabilt blodsukker, forsvinder disse molekyler og smerterne forsvinder. Jeg ved, at min stenose stadig er der, men i min bevidsthed, fylder den ikke mere end en to-krone, og jeg lever med den hver dag, men kan nu gennemføre mit job uden smerter. Tidligere havde jeg også smerter i knæ, hofter og fingerled – og selv de, er væk.

Den 21. marts var jeg til kontrol hos lægen, og han var imponeret over mine resultater. Vi blev enige om at prøve at smide den sidste pille, så siden den dag har jeg ikke taget en eneste pille.

Jeg lever nu med en sukkersmart bevidsthed hver dag. Og i forbindelse med lidt fitness tre gange om ugen, og min kostomlægning, er der forsvundet lige omkring 10 kilo på de første to en halv måned, og ifølge min læge sikkert mere, da der er bygget flere muskler på.

Min hustru elsker også maden (som oftest er det mig der står i køkkenet) og andre som præsenteres for det, er også overraskede over at det smager så godt. De får selvfølgelig kulhydrattilskud tilbudt, hvorimod jeg afholder mig fra raffinerede kulhydrater og mad, med meget højt kulhydrat-indhold. Hvis vi skal hygge, spiser jeg eventuelt en håndfuld chips (har læst på sukkerindholdet) – og er man i byen, kan man jo bare vælge noget fra, uden at det virker ”underligt”.

Jeg har selvfølgelig også købt kogebogen ‘Sandheden om sukker går i køkkenet’, men i dag er jeg selv i stand til at sætte retter sammen efter principperne. Og jeg køber aldrig noget uden først at kigge på den tilsatte sukkermængde.

Familien skal lige vænne sig til, at de jo sagtens kan sidde og spise slik, kager og rundstykker med marmelade, uden at jeg bliver misundelig – jeg drikker kaffen og nupper måske en mandel eller et par valnødder, eller hvis jeg tillader mig selv det, et stykke knækbrød med en skive ost. I weekenden kan jeg endda finde på at køre til bageren og købe to grove rundstykker, et til mig og et til fruen. Så strammer man lige lidt op den følgende dag, og husker selvfølgelig at nyde ”synden”.

I starten af april, løb jeg ind i en slem lungebetændelse, som gjorde at jeg ikke fik trænet, og mit blodsukker steg til 8-9 stykker. Jeg kontaktede lægen, og han oplyste at det var helt normalt, og at vi lige ville vente og se efter en uges tid.

Når folk man kender og møder, siger at man ser 10 år yngre ud, bliver man da lidt stolt, og glad over sit velbefindende. Hvor jeg før nok var lidt for tyk, lidt ludende i min gang, og med smerter lysende ud af øjnene, er jeg i dag rank og nærmest slank, og ser glad og frisk ud. Skønt.

Til alle som læser dette, er det vigtigt at forstå, at det hele handler om, at det er kroppen der skal ”pakke” sukkeret ud af den føde du indtager, og placere det i blodet i det omfang det skal bruges.

Det er DET der er hemmeligheden!

Endnu en gang vil jeg sige dig en stor tak Anette, for dette fremragende stykke arbejde, og du kan betragte mig som din missionær eller discipel i al fremtid. Jeg anbefaler varmt denne livsstil til alle jeg møder, og har da også fået sat flere i gang med det.

De allerbedste hilsner fra Jan Michael’

Historien lyder som et lille mirakel. Det er den måske også, for vi kan ikke bevise, at det er Jan Michaels sukkersmarte liv, der har ændret hans sygdom og smerter. Men vi ved fra vores lærebøger, at sukkerets samspil med kroppens inflammationstilstand er vidtgående – om end kompleks.


Trænger DU til sundhedsinspiration? Så skal du være rigtig hjertelig velkommen til de åbne foredrag ‘SukkerSmart‘, ‘Din kompetente krop‘, eller ‘Ud af diabetes 2 – tør du prøve‘ som løber af staben i starten af det nye år.

Læs alt om mit nye 6 ugers kursus ’Sundhedens Biologi – online’ her