Pulssnacks – en godbid til din krop

Er du er én af dem, som tror, at træning nødvendigvis skal være langvarig og opslidende for at give plus på sundhedskontoen? Så har jeg en god nyhed dig til dig – for selv med kortvarige ’pulssnacks’ mellem dine hovedmåltider, hvor du sender pulsen i vejret, giver du dig selv en enorm sundhedsgevinst.

Føler du nogle gange, at du går sukkerkold mellem dine hovedmåltider – uden at du vel at mærke har trænet eller på anden vis været fysisk aktiv forinden? Så er du helt normal, ligesom din lyst til at dulme din sukkertrang med ’snacks’ er noget, de fleste af os har oplevet. Men i stedet for en ’sukkersnack’ mellem hovedmåltiderne, anbefaler jeg, at du vælger at snuppe en ’pulssnack’.

En pulssnack kan være 5-10 burpees, 10-15 englehop, 15 squats, 30 høje knæløft, en hurtig løbetur op ad trappen eller andre aktiviteter, som kortvarigt sender pulsen i vejret, helst i 30-60 sekunder. Der er ikke tale om hård og langvarig træning men om en kortvarig højintens aktivitet, som sætter musklerne i bevægelse.

Pulssnacks normaliserer blodsukkeret
Den kortvarige pulsstigning mellem dine hovedmåltider – ’pulssnacken’ – er din vigtige sundhedsallierede, fordi den bl.a. vedligeholder dit kredsløb og får hjernen til at formidle besked om at det er tid at hente energi fra lagrene. Det er altså tid til at tænde for kroppens fedtforbrænding og produktion af glukose. I praksis betyder det, at du med pulssnacken hjælper dine muskler til at normalisere dit blodsukker. Er dit blodsukkerniveau for højt, vil en hurtig løbetur op og ned ad trapperne hjælpe dit blodsukker til at falde. Effektivt. Er blodsukkerniveauet omvendt på dit fasteniveau, vil ’pulssnacken’ hjælpe blodsukkeret med at stige en anelse. Begge dele er godt. Begge dele er energigivende.

Den bevægelsesstyrede hjælp til blodsukkerregulering sikrer på denne måde, at du undgår at stresse dine celler med store blodsukkerudsving i løbet af dagen. Vælger du ’pulssnacks’ frem for ’sukkersnacks’ øger du samtidig din insulinfølsomhed, så du i tillæg gør kroppen endnu bedre til at fjerne overskydende sukker fra blodet i forbindelse med dit næste hovedmåltid, ligesom du får en bedre appetitregulering, så din sukkertrang generelt bliver mindre.

Pulssnacks – som det passer dig
Har du lyst til at opleve sundhedsgevinsterne ved en hverdag med pulssnacks, men er du samtidig bevægelsesbesværet, så husk på, at alt tæller, når det gælder fysisk bevægelse. Hvis du ikke har mulighed at lave englehop, ’planken’ eller burpees, så find i stedet de bevægelsesformer, som bedst passer til dig – både i tempo og styrke. Og husk også, at dine oplagte ’pulssnacks’ kan ligge lige foran dig i de valg, du træffer i hverdagen, som når du vælger trappen frem for rulletrappen, cyklen eller gåturen frem for bussen osv.

Er du én af de mange med en travl og stillesiddende arbejdsdag, behøver du heller ikke at fortvivle, for pulssnacks kan sagtens blive en del af arbejdsdagen på kontoret. Ofte har du i den forbindelse to muligheder, som begge er særdeles fine. Ser kollegerne skævt til dig, hvis du tager armbøjninger eller lignende foran kaffemaskinen, og vil du undgå at tiltrække opmærksomhed og undrende blikke, så er jeg sikker på, at du kan finde muligheder for at ’pulssnacke’ i smug: Måske kan du snuppe en hurtig tur op og ned ad bagtrappen, lave englehop i kopirummet eller måske sidde to cm over stolen i et minuts tid på en møderig dag.

Har du ikke noget imod lidt opmærksomhed i den gode sundheds tjeneste, kan du også vælge at pulssnacke i det åbne, så dine kolleger og omgangskreds kan få øjnene op for alle fordelene ved ’pulssnacken’.

Hvem vil ikke gerne være en del af en kollegaflok sprængfyldt med energi?

Bliv forpustet hver dag

Fra 12. juni 2023 er det den danske Sundhedsstyrelses anbefaling, at vi – ud over at bevæge os 30-60 minutter om dagen – alle bliver forpustede hver dag. Det er fine sundhedsfremmende toner, der toner frem her.


Er du nysgerrig efter at vide endnu mere om kroppens biologi, fordelene ved at få pulsen i vejret og fødevarernes samspil med din krops sundhedsfremmende biologi? Synes du det er svært at skelne mellem sund og usund, myter og realiteter – eller går du og drømmer om at få bugt med småskavanker, svingende energi eller overvægt?

Så tilbyder jeg et kursus, hvor du får en biologisk logik om alle fødevarer i hele verden, forstår hvad du kan opnå, når du timer pulssnacks og uforarbejdet mad og mærker effekten af en blodsukkerstabil levevis.

Kurset hedder Sundhedens Biologi – online, og tilbyder dig 6 ugers uddannelse i den vigtigste sundhedsbiologi, du selv kan søsætte.

Prisen for alle seks uger på Sundhedens Biologi – online er 2995,- og du beholder din personlige adgang til alt materialet og en række andre fordele, når du er igennem kurset.

For viden virker. Og du fortjener den viden!

Og der må ikke være lettere adgang til medicin end til viden om moderne biologi!

Et det store kursus lige i den ambitiøse ende til dig, håber jeg du vil se nærmere på en af mine bøger eller små online-foredrag her på hjemmesiden i første omgang.

Læs alt om mit nye 6 ugers kursus ’Sundhedens Biologi – online’ her