SukkerSmart – online

Vil du have ny viden, klassisk viden i et nyt perspektiv, inspiration – og et indblik i de handlemuligheder, som kan gøre dette årti til dit sukkersmarte vendepunkt? Så oplev et foredrag, det sætter dig i chefstolen for din sundhed!

Foredraget SukkerSmart er en online udgave af Anette Sams’ populære foredrag SukkerSmart, som mere end 20.000 danskere har oplevet. Men for såvel nye deltagere som trofaste gengangere vil der være massevis af ny viden, klassisk viden i et nyt perspektiv og spændende overraskelser undervejs. Og hvis du tror, at mere viden skaber mere forvirring, kan du godt tro om igen! For med dit nye overblik bliver sundhed simpelt!

Oplev foredraget SukkerSmart for kr. 195,- online hjemme i din stue
Online adgang (i 7 dage) til at se og gense foredraget lige når det passer dig – køb din billet her

I foredraget tager forsker, ph.d. og forfatter Anette Sams et endegyldigt opgør med sukkerforvirringens tidsalder og den sort/hvide fremstilling af sukkers betydning for vores sundhed. For lad os slå én ting fast med det samme: Sukker er ikke bare sukker. En kalorie er ikke bare en kalorie. Kulhydrat er ikke bare kulhydrat. Fiber er ikke bare fiber. Og en krop er ikke bare en krop. Der er brug for nuancer!

Heldigvis er vi kun sukker- og sundhedsforvirrede, indtil vi ved nok, og med foredraget får du netop nuancerne på plads, så du kan gribe ud efter de sundhedsmuligheder, der fremmer din unikke sundhed. Når det kommer til sundhed, har vi nemlig alle brug for den samme fascinerede biologiske forståelse – men vi skal gøre noget forskelligt alt efter vores livssituation, præferencer og sundhedsambitioner.

Du kan glæde dig til at lære nyt og måske samtidig at få genopfrisket din viden om, hvordan du med særlig omtanke for blodsukkeret kan tænde for det gode samarbejde mellem tarmbakterier, kroppens egne celler og hormoner. Hør også, hvorfor det stabile blodsukker er din måske vigtigste sundhedsallierede, når det handler om at skabe øget velvære, energi, stabilt vægttab – samt at dæmpe inflammation i kroppen, reducere risikoen for livsstilssygdomme – og måske slukke for dem, der allerede er der.

Vil du være chef i dit eget sundhedsunivers, have det gyldne overblik over dine sundhedsmuligheder og aldrig igen lade sukkerforvirring, myter og tilfældige trends drive dig rundt i manegen, så er du kommet til det helt rigtige foredrag.

”I gamle dage troede vi at næringsindholdet i vores mad var det eneste afgørende. De kommende år vil revolutionere vores syn på mad og sundhed med viden, som allerede er tilgængelig. Så hvorfor ikke være én af dem, som går forrest og griber sundhedsmulighederne allerede i dag?” – Anette Sams

I løbet af foredraget får du bl.a. vigtig viden om:

 • Hvornår sukker er din livsvigtige ven, og hvornår det er den rene gift for kroppen.
 • Hvordan du med solid forståelse for kroppens BIOLOGIK bliver i stand til at holde styr på dit salt-, sukker-, fedt-, kolesterol- og kalorieregnskab.
 • Hvorfor man har glæde af at være sukkersmart, uanset om man er yngre, ældre, overvægtig, undervægtig, normalvægtig, type 2-diabetiker, prædiabetiker – eller blot insulinresistent, som omtrent halvdelen af os.
 • Hvordan man vurderer essensen af forskellige kosttrends.
 • Hvordan man vælger fødevarer, som er fremmende for sundheden.
 • Hvorfor fødevarernes struktur har en måske større effekt på vores sundhed end det procentuelle indhold af næringsstoffer.
 • Hvorfor vægttab handler om ganske meget andet end kalorier.
 • Hvorfor en kalorie ikke bare er en kalorie.
 • Hvorfor kulhydrat ikke bare er kulhydrat, sukker ikke bare sukker og fiber ikke bare fiber.
 • Hvorfor der er stor forskel på børn og voksnes sundhed.
 • Hvorfor vi er nødt til at adskille viden, kultur, holdninger, følelser og præferencer for mad – selvom de alle er vigtige.
 • Hvordan kostråd bliver til i Danmark.

Som med alle Anette Sams’ foredrag kan du roligt regne med nogle underholdende timer fyldt med forskningsbaseret viden og inspiration, deltagerinddragelse, forsøg og andre overraskelser. Alt sammen bragt til dig i øjenhøjde, så du kan se, hvorfor det er svært gå udenom den sukkersmarte vej, når først du har taget de første skridt!

Det siger danskerne om Anettes foredrag

“Det var SUPER godt og lærerigt. Jeg fik mange ting med hjem, som skal afprøves.”

“Et meget inspirerende foredrag som giver mig lyst til at vide endnu mere om kroppen og om din måde at tænke sundhed på. Virkelig brugbar og nyttig viden, som jeg håber, bliver udbredt til så mange som muligt.”

“Vedkommende, relevant og kompetent.”

“Masser af brugbar viden, formidlet både seriøs og humoristisk. Tak for det.”

”Jeg elsker din BIOLOGIK – og jeg bruger det hver eneste dag, sammen med kålhydrater og pulssnacks. Det lyder sgu frelst – men du har givet mig et nyt liv!”

“Tak for et meget oplysende og inspirerende foredrag. Du leverer den kringlede videnskab på en ‘spiselig’ og dejlig humoristisk måde.”

“Tak for et helt fantastisk foredrag. Rasende spændende emne leveret på en perfekt kombination af seriøsitet, viden, humor og charme.”

“Tak for (endnu) et fantastisk foredrag. Du er meget inspirerende og formår at formidle dit budskab på en meget interessant måde.”