Dansen med diabetesetablissementet

Oplev ”Dansen med diabetesetablissementet”

Fyldt med opsigtvækkende anekdoter og et unikt indblik i både op- og nedture kan du i dette nye foredrag komme helt tæt på Anette Sams’ 5-årige rejse og idealistiske ’sundhedskamp’ for et nyt og mere sundhedsfremmende kostparadigme i Danmark – til gavn for vores mange diabetikere, prædiabetikere (eller insulinresistente), kronikere – og danskerne i al almindelighed.

Er du én af de +25.000 danskere, som allerede har hørt Anette Sams foredrag og fulgt hendes idealistiske arbejde for frihed til sundhed i Danmark, skal du helt sikkert også opleve hendes nye og til dato mest personlige foredrag ”Dansen med diabetesetablissementet”.

Oplev ”Dansen med diabetesetablissementet” på ét af de tre særforedrag i foråret 2021

Kolding – 7. april 2021 kl. 19.00-21.00 AFLYST – køb din billet her
Lyngby – 13. april 2021 kl. 17.00-19.00 AFLYST – køb din billet her
Aarhus – 15. april 2021 kl. 17.00-19.00 AFLYST – køb din billet her

Skulle COVID-19 situationen forhindre afviklingen af de tre særforedrag, vil arrangementerne blive flyttet til alternative datoer eller dine billetter refunderet.

Så skete det endelig!

I november 2020 har Diabetesforeningen lanceret helt nye kostråd, som markerer en 180 graders vending fra primært fuldkorn og fuldforarbejdet mad til primært grønt og uforarbejdet mad. Det er en stor og velkommen gave/kostrevolution – ikke kun for landets diabetikere men for alle, der ønsker at leve blodsukkerstabilt og opnå alle fordele herved. Samtidig er de nye, længeventede kostråd i høj grad en sejr for Anette Sams, som de seneste fem år har kæmpet hårdt for det nye kostparadigme.

Sammen med en solid biologisk forståelse for de to vidt forskellige kostprincipper får du under foredraget Anettes faglige bud på, hvordan du bedst kan bruge de nye kostråd. Derudover kan du se frem til at komme med ind i det sundhedspolitiske maskinrum og helt tæt på Anettes 5-årige dans og sundhedspolitiske kamp med det etablerede diabetesetablissement – på jagt efter dét kostparadigmeskifte, som nu for alvor er i gang med at blive en realitet. En dans, som Anette selv beskriver som den mest lærerige i hendes voksne liv, som har budt på store opture og de vildeste benspænd, har bragt hende i kontakt med andre idealister, store personligheder og indflydelsesrige mennesker – og som samtidig har vist hende, hvad der kan ske, ’når der går politik i sundhed’ på danskernes bekostning.

Du får bl.a.:

  • Humoristiske og indsigtsfulde historier om Anettes oplevelser fra første gang hun kontaktede Diabetesforeningen, Steno Diabetescenter, Novo Nordisk og Christiansborg – og frem til i dag.
  • Personlige beretninger fra en idealistisk rejse, hvor ambitionsniveauet er tårnhøjt: Vi skal stoppe den systematiske vedligehold af insulinresistens, vi skal give danskerne magten til at mestre egen sundhed, vi skal stoppe udviklingen af en nation på sundhedsbistand, vi skal drage nytte af menneskers ressourcer og give lægerne arbejdsglæden tilbage.
  • Anette bud på, hvorfor de nye kostråd kommer nu og ikke for 5, 10 eller 15 år siden – selvom der længe har været forskningsmæssig evidens for dem.
  • Et indblik i den høje pris, Anette selv og hendes familie har betalt for idealismen og klar besked om 90 procent af de af hendes initiativer i ’sundhedskampen’, som har været resultatløse og de 10 procent, der battede, fik genklag og gjorde en forskel.
  • Anettes klare holdning til hvorfor den verdensklassemedicin, vi laver i Danmark, aldrig må bruges som erstatning for en misforståelse af vores mad og vores krop.

Anette Sams fortæller loyalt og diskret (uden at nævne navne!) med vanlig kærlig og humoristisk forundring og med stor anerkendelse af hele etablissementets gode hensigter. Men hun fortæller også ærligt og nøgternt om de usaglige benspænd, de synligt allierede – og om alle dem, der gerne hjalp til, men ikke ønskede at vise det offentligt. Fordi det ville have en karrieremæssig pris!

Som med ethvert Anette Sams-foredrag er den nuancerede biologiske forståelse selvfølgelig også i højsædet under dette foredrag, og derfor bliver de personlige beretninger underbygget med faglige og videnskabelige forklaringer vedr. de sundhedsmæssige effekter af de nye kostråd.

Glæd dig bl.a. til at få:

  • Klar besked om forskellen på de nye og de gamle kostråd til mennesker med diabetes – og på forskellen mellem kostrådene og LCHF, KETO og BIOLOGIK.
  • En nuanceret forståelse for, hvad de to kostprincipper betyder for raske, for insulinresistente, for diabetikere – og for din krops evne til at regulere blodsukker og immunsystem.
  • En forståelse for, hvorfor kostrådene er relevante for mange andre end diabetikere?
  • Et indblik i den videnskab, som ligger bag de nye kostråd og en nuanceret forståelse for, hvad der egentlig er ny viden og hvad der er gammel viden i nyt lys.
  • En forståelse for hvordan du kan bruge de nye kostråd – og dele dem med andre.

Vi ses til et spændende foredrag, som giver dig stort fagligt forspring, indsigt i korridorernes og sundhedsmagtens Danmark – hvor vi sammen skal fejre de nye kostråd til diabetikere, som er et kæmpe skridt på vejen for folkesundheden og friheden til sundhed.

Det siger danskerne om Anettes foredrag

”Et meget inspirerende foredrag som giver mig lyst til at vide endnu mere om kroppen og om din måde at tænke sundhed på. Virkelig brugbar og nyttig viden, som jeg håber, bliver udbredt til så mange som muligt.”

“Vedkommende, relevant og kompetent.”

“Masser af brugbar viden, formidlet både seriøs og humoristisk. Tak for det.”

”Jeg elsker din BIOLOGIK – og jeg bruger det hver eneste dag, sammen med kålhydrater og pulssnacks. Det lyder sgu frelst – men du har givet mig et nyt liv!”

“Tak for et meget oplysende og inspirerende foredrag. Du leverer den kringlede videnskab på en ‘spiselig’ og dejlig humoristisk måde.”

“Tak for et helt fantastisk foredrag. Rasende spændende emne leveret på en perfekt kombination af seriøsitet, viden, humor og charme.”

“Tak for (endnu) et fantastisk foredrag. Du er meget inspirerende og formår at formidle dit budskab på en meget interessant måde.”