Jens’ historie: Forandringer kræver viden, vilje – og timing

Jens snublede tilfældigt over foredraget ’Sandheden om sukker’ i Flensborg i 2019, og det gav ham en øjenåbner og et nyt perspektiv på sundhed. Det nye sundhedssyn såede kimen til en transformation i Jens’ privatliv – og i den fødevarevirksomhed, han er salgsdirektør i.
Jeg elsker gode historier om rigtige mennesker – og om virksomheder, der vil mere!
I dag får du mulighed for at læse med på Jens’ historie, og jeg håber du vil læne dig tilbage og glæde dig med mig.

Nogle gange sker der noget magisk når mennesker mødes på det helt rigtige tidspunkt.

For mig indtraf et af disse øjeblikke da jeg i november 2019 ved et foredrag på Flensborg Bibliotek mødte Anette Sams og blev introduceret til Sandheden om sukker, Kålhydrater og Biologik.

Jeg havde levet ‘det søde liv’ igennem mange år, men på dette foredrag fik jeg et nyt perspektiv og en ny værktøjskasse til at tage vare på mig selv.

Men jeg åbnede først værktøjskassen under corona-epoken i foråret 2020. For her erfarede jeg, at de gamle og de tykke var i risikogruppen.

Værktøjskassen med viden og en god grund til at åbne værktøjskassen blev den skelsættende duo, der kickstartede min forvandlingsrejse.

Kort sagt var biologikken, målet, køkkendisciplinen og min vedholdenhed med vandresko og cykelshorts det kompas, der reducerede min vægt med ca. 1/5 del. Altså hele 20%.
Dertil kom en bedre regulering af min appetit, mere energi og mange flere sanseoplevelser på tallerkenen.
Men vigtigst af alt var den kontrol, der pludselig var min. Jeg sad trygt i cockpittet hvorfra jeg valgte fedtforbrænding, biologi og råvarer til, og hvor jeg styrede udenom de fødevarer, jeg fravælger at spilde både tanker og kalorier på.

Biologikkens rolle i mit liv

Det afgørende nye for mig var den logiske forklaring af lagring af energi og hentning af energi fra lagrene.

Med introduktionen til lagringsdiktatoren insulins modpol, glukagon, forstod jeg for alvor hvordan jeg sparker gang i fedtforbrændingen. Det er den vildeste oplevelse, at jeg nu kan tænde og slukke for forbrændingen i løbet af nogle få dage. Og det er simpelthen blevet logisk at forstå hvornår jeg lagrer energi – og hvad der skal til for igen at forbrænde den lagrede energi i fedtdepoterne.

Det var en yderligere øjenåbner at forstå madens rejse igennem kroppen og dens møde med tarmbakteriernes nærmest magiske symbiose.

Nej, det er ikke længere alle mine måltider, der er en gallafest af nydelse nu og her. Men tanken om at maden er til gavmild deling med mikroberne i fordøjelsessystemet gør, at jeg nu søger andet end den umiddelbare nydelse. Og at det faktisk giver en større tilfredsstillelse af mine måltider.

Samtidig forstod jeg at GLP-1 hormonets betydning for mæthed kunne være den gavmilde tjener, der hjalp mig med at blive mæt og tilfreds, når jeg udnyttede kroppens evne til at danne GLP-1.

Biologikken har således kickstartet en forståelse og nysgerrighed, som jeg bruger privat hver dag.
Men nu bruger jeg den også arbejdsmæssigt.

Biologikken i mit arbejdsliv

Jeg varetager et job som salgsdirektør for DAVA Foods, som traditionelt var æggeleverandør. Jobbet kræver mange møder mange steder – og med lange timer i bilen prioriterer jeg sjældent mig selv.

Hos DAVA Foods ved vi alt om æg. Tidligere havde vi mest fokus på brugsfunktionalitet af vores produkter, men i dag vil vi dele glæden ved sundheds- og klimavenlig mad med både god smag og gode funktioner i køkkenet.

Derfor har vi nu fokus på madens næringsstoffer (kalorier, fedt, kulhydrat eller kålhydrat, protein samt vitaminer og mineraler) – og endnu mere fokus på fødevarens næringsindpakning.

I dag har DAVA Foods lanceret en lang række plantebaserede grønne proteiner, som ’er pakket godt ind’ til samarbejdet med dine tarmbakterier om din sundhed. Samtidig beholder vi vores store fokus på vores æg.

For mig personligt – og for den virksomhed, jeg tjener – er biologikken uvurderlig, når vi skal forstå, hvordan vi kan bidrage til den grønne omstilling med den uforarbejdede fokus, vi hidtil har overset i fødevareindustrien.

Rent personligt synes jeg, det er helt fantastisk, at jeg nu kan kombinere mit private og professionelle virke på denne måde.

Sundhed vil have mere sundhed

Jeg kan ikke understrege nok hvor taknemmelig jeg er for at have fået et simpelt kompas, der gør det let at navigere mellem sunde og mindre sunde fødevarer, mellem fødevarer man deler med mikroberne – og dem man ikke deler samt hvad der gør, at biologik føles helt magisk for kroppen.

De fleste af os har mærket på egen krop at ’mere vil have mere’, nå det gælder de søde fristelser. Det herlige er, at det også gælder sundheden. At mærke sundheden tage fat i den krop, der er kommet ud af balance, vil jeg altid bære med mig – både når jeg kører på sundhedshovedvejen og når jeg i perioder tager smutveje.

For øjet spiser jo også med, og derfor kræver den sunde hovedvej en fokuseret indsats i en verden af fristelser.
Jeg arbejder for at vi mennesker fremover skal møde fristelser i en stor vifte af lækre, sunde og spændende råvarer, både til dig der bruger meget tid i køkkenet og til dig, der ikke gør. Det gør jeg både i DAVA Foods og i de netværk i fødevarebranchen, hvor jeg bidrager.

Jeg håber at også du får glæde af biologikken på din helt egen måde.

Jens Madsen,
Salgsdirektør, DAVA Foods


Anette Sams om DAVA Foods
Jens er en af dem, der spiller en rolle for sundhedsdanmark fra en position, hvor han har indflydelse. Vi har kommunikeret igennem flere år, og for nylig havde jeg fornøjelsen af at være en del af DAVA Foods’ første sundhedsdag.
DAVA Foods sælger særligt danskproducerede fødevarer. Virksomheden har nu udvidet deres fødevaresortiment fra æg til nye plantebaserede proteinkilder, hvor særligt danske økologiske linser, bønner og frø er på spisesedlen. Samtidig har de også ’lette produkter til den forbruger, der ikke prioriterer køkkenarbejdet så meget’, fx humus, mayonnaiser, planteproteinprodukter og olier.
DAVAs produkter føres i landets største supermarkeder så som Føtex, Bilka, Rema, Coop og Meny samt på deres hjemmeside.

Hold selv øje med varedeklarationerne her og alle andre steder. Jeg er ikke endnu et ’sundhedsmærkat’ på det, du køber. Men jeg er den, der gerne vil guide dig til at sætte dine egne standarder med din viden og dit sundhedsmål.
Jeg er desuden ikke annoncør for DAVA Foods eller nogle andre fødevareproducenter, men jeg deler gerne fif om hvor du finder de produkter, der måske også kan gøre dit liv bedre.

Veganske kålhydrater
Er du interesseret i at leve blodsukkerstabilt og vil du gerne lære endnu mere om dansk planteprotein, skal du være rigtig hjertelig velkommen til at se nærmere på bogen Veganske kålhydrater – for din og klodens sundhed. I bogen finder du masser af viden om proteiner, deres medgift og dine blodsukkerstabile muligheder. Vi kan kalde det BIOLOGIK på vegansk. Samtidig får du 35 herlige opskrifter der giver dig, dine sanser og dine tarmbakterier en rigtig god oplevelse. Mange af de nye danske proteinrige planter (fx Ingrid ærter, hestebønner, Anicia linser, hampefrø mm, fås bl.a. hos DAVA Foods, Organic Plant Protein, Pure Dansk og mange flere.

 

 

Læs alt om mit nye 6 ugers kursus ’Sundhedens Biologi – online’ her