Det er alvorlige tider – men lad os få det bedste ud af det

Vi ved det fra historien. Tilstande, som den coronavirus netop har bragt os i, giver sandsynligvis et babyboom til jul. Måske også et skilsmisseboom hen over sommeren. Vi får se.

Imens vi venter, håber vi at normalen snart kommer tilbage, og at vi alle kommer godt ud på den anden side.

Selvfølgelig havde vi helst været pandemien foruden, men nu hvor den er her, kan den måske bringe nærvær og sundhed med ind i fremtiden.

For måske kan det høje antal timer i hjemmet, give os kærligheden til de gode råvarer og familiens gode samarbejde om madlavningen i køkkenet tilbage. Sker det, kan vi med rette sige, at intet er så skidt, så det ikke er godt for noget.

Vores hjem er nu omdannet til et kontorhotel. Vi sidder med hver vores pc i 4 forskellige rum og passer vores pligter. Jeg flytter foredrag, min mand laver vigtige kundeopgaver – og pigerne sidder på værelserne og læser forud på pensum (tror jeg nok).

Vi er alle i samme båd. Langt mere end vi er det til dagligt.

Gælder det også hjemme hos dig?

Og har du også lyst at få det bedste ud af situationen?

Så har jeg et forslag til dig. For jeg vil så gerne slå et slag for at bruge den særlige situation til at lære de gode råvarer til madlavningen at kende igen. Og til at genstarte klassiske madlavningsdyder og måske bygge et endnu større fællesskab om glæder og pligter i køkkenet.

For hvad er egentlig mere meningsfyldt end at skabe et sundt og velsmagende måltid i godt samarbejde og respekt for hinanden, vores råvarer og vores smagspræferencer? At vi sammen beslutter hvad måltiderne skal bestå af, reflekterer over råvarerne, smager på dem, og genskaber frugtbare samarbejder om måltiderne.

For mange familier har den moderne levevis konverteret meningsfyldt madlavning en sure pligter. Pligter der skal overstås, så vi bagefter kan få kvalitetstid sammen.

Men når vi tænker over det, er der i virkeligheden ikke mange projekter, der er mere meningsfyldte end i fællesskab at beslutte hvad vi skal tilberede, købe ind til det, lave det – og nyde måltidet. Det er ægte meningsfyldt kvalitetstid og fællesskab. Og det gælder for børn, voksne, yngre og ældre. At nyde resultatet af noget, man selv har bidraget til, er i grunden langt vigtigere end at få tingene serveret af den, der har påtaget sig pligten.

Så hvad skal I have til middag?

Hvilken basiskost skal på bordet hjemme hos jer? Hvilke kulhydrattilskud? Og hvilke nydelsestilskud?

Hvilken fysisk aktivitet skal lægges ind i din dag under undtagelsestilstanden? Hvilke pulssnacks og hvilke længerevarende aktiviteter vil du bruge til at bryde den hjemlige inaktivitet?

Jeg håber du har lyst at bruge den særlige situation til at skabe kvalitetstid med små hverdagssuccesser af godt samarbejde, gode måltider og helt almindelige pulssnacks hjemme hos jer.


Har du lyst at udnytte den særlige situation til at prioritere din sundhed og blive meget klogere på din egen biologi? Så er du hjertelig velkommen til at læse om eller tilmelde dig sundhedsforløbet ’Ud af diabetes 2 – online’ her.

Er du sundhedsprofessionel – men udenfor det aktuelle beredskab – vil jeg anbefale dig at se på kurset ‘INSULINRESISTENS for sundhedsprofessionelle‘. For med dette kursus bliver du meget klogere på videnskaben i den blinde vinkel mellem næringsstoffer og medicin, og du kan gøre en afgørende forskel for danskernes sundhed fremadrettet. For vi får virkelig brug for at hele Danmark kender sundhedsmulighederne i madens biologi fremover! For den enkeltes skyld – og for samfundets.

Læs alt om mit nye 6 ugers kursus ’Sundhedens Biologi – online’ her