Kom sukkersmart igennem Kr. Himmelfartsferien

I morgen er det Kr. Himmelfartsdag og en dejlig miniferie er lige startet. Med mini-ferie følger hyggestunder og mundgode fristelser, og selvom du lever sukkersmart til hverdag, vil du måske vælge at nyde lidt ekstra sødt i weekenden og acceptere, at den smagfulde, dejlige frokost  hverken kan eller skal passes ind under BIOLOGIKprincipperne. Vælger du bevidst det søde til i miniferien, så lov mig blot én ting: Sørg for at nyde det i fulde drag. Vælg aktivt og bevidst, nyd det af hele dit hjerte, tal ordentligt til dig selv og drop så den dårlige samvittighed! Husk også at måltidet ofte bare er en undskyldning for at samles og hygge sig sammen! Og du kan hygge dig i godt selskab ligegyldigt om du går udenom en af retterne eller desserterne eller ej.

Nedenfor har jeg samlet tre råd til dig, som ønsker en miniferie med plads til lidt ekstra søde tilvalg – hvor du samtidig har omtanke for blodsukkeret, sundheden og din kompetente krop.

For det er faktisk muligt at nyde en fabelagtig minferie – med lidt mere sødt end normalt – uden at det behøver at tage kvælertag på din sundhed.

1: Pulssnacks kan meget mere, end du tror
Uanset hvad du spiser, er det altid rigtig gavnligt for dig at få pulsen op mellem dine måltider. Når du får pulsen i vejret, hjælper du nemlig kroppen med at fjerne både forrige og næste måltids overskydende sukker fra blodet, så du får mere energi og samtidig ruster din krop til næste måltid. En pulssnack kan sagtens blot være 10-20 englehop, 5-10 burpies, en løbetur i skoven, en hurtig tur op ad ned af trappen eller en fangeleg i haven. Alt tæller, når du med fysisk bevægelse skal fjerne overskydende sukker fra blodet. Og er der noget bedre end en god lang gåtur til at samle appetit, så det måltid, du glæder dig til, både føles og smager bedre?

2: Desserter frem for at småspise sødt hele tiden
En sød dessert i forbindelse med dine hovedmåltider er langt bedre end at småspise sødt hele dagen. Igen handler det om, at du skal give kroppen mulighed for at fjerne overskydende sukker fra blodet, før du tilfører mere. Og kroppen får svære arbejdsbetingelser, hvis du hele dagen med korte intervaller tager turen forbi chokoladeskålen. Vælger du alligevel at spise lidt sødt mellem to måltider – så pak sødmen ind imellem 2 pulssnacks.

3: Undgå at gå i seng med højt blodsukker
Jeg skal ikke blande mig i, hvem du går i seng med i ferierne, men jeg ved, at det er en dårlig idé at gå i seng med højt blodsukker. Er dit blodsukker stabilt, når du går i seng, får du sandsynligvis en god nats søvn, og en god nats søvn øger kroppens evne til at restituere og lagre overskydende sukker fra blodet dagen efter. I ferierne er der måske sødt på bordet sent om aftenen, og vælger du det til, er det endnu engang en god idé at bruge pulssnacks til at nedbringe blodsukkerniveauet, før du går i seng.

Disse tre små tips kan meget mere end du tror! Brug dem – og hav en fantastisk ferie!

Har du brug for en håndsrækning efter miniferien

Er du en af dem, der inden sommerferien har brug for en håndsrækning til en periode med kompromisløst stabilt blodsukker og en sukkersmart hverdag, har jeg et helt nyt 4-ugers online-forløb klar til dig. Forløbet er designet særligt til dig med diabetes 2, prædiabetes eller insulinresistens, men alle voksne kan være med.

Du kan læse alt om forløbet her – og udnytte 20% introrabat indtil d. 20. juni. 

Læs alt om mit nye 6 ugers kursus ’Sundhedens Biologi – online’ her